Topić: Ništa se bitnije nije promenilo

Izvor: Mondo, 09.Maj.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topić: Ništa se bitnije nije promenilo

"Ostali smo bez našeg trenera. Imali smo samo par dana da smislimo šta ćemo i kako ćemo, ali...", rekao je Milenko Topić posle debija i pobede nad Borcem iz Čačka.

"Kao što ste videli, teška utakmica i težak period za nas. Od tog finala i ABA lige još se tražimo i ne možemo da se vratimo na pravi kolosek i na partije koje smo pružali ranije", rekao je Milenko Topić koji je uzdrmanoj Crvenoj zvezdi poslužio kao "ad hok" rešenje u potrazi za krizom koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ovog proleća pod vođstvom Dušana Alimpijevića zabrinjavajuće odužila.

U veoma specifičnom trenutku, kada je ishod meča sa odličnim Borcem iz Čačka značio i poredak pred plej-of, Topić je uspeo da pronađe dovoljno odgovorne, svesne i raspoložene igrače na klupi i, potom, zabeleži pobedu jaču od poraza kraj Morave (70:63).

"Treći put igramo protiv Borca, znaju košarku, imaju odlične igrače, odlične spoljne igrače koji umeju sa loptom, atipični su, igraju sa dve četvorke, 'šire', stvaraju probleme u napadu...", analizirao je i rivala i probleme koje je njegov tim imao u većem delu meča pred skoro praznim tribinama u "Pioniru".

"Iz više razloga je bila teška utakmica za nas".

/TOPIĆ DEBITOVAO, ZVEZDI I POBEDA I PRVO MESTO/

Ne slažem se sa ocenom da nije bilo igre ove sezone. Bilo je tu dosta dobrih igara, znalo se tačno za koga se igra i šta se igra. Sad, što pojedini igrači nisu bili u odgovarajućoj formi i što se igra, na kraju krajeva, protiv dobrih timova... Malo je i do njih, ne samo do nas.

Topić nije propustio priliku da pomene svog dojučerašnjeg saradnika, smenjenog šefa stručnog štaba, koji je na neki način platio za propuste svih članova tima, pa i kluba i celini.

"Ostali smo bez našeg trenera. Imali smo samo par dana da smislimo šta ćemo i kako ćemo, ništa se bitnije nije promenilo. Bilo je oscilacija u igri, pogotovo u trećoj četvrtini, kada smo u nekoliko minuta primili lagane poene iz iste akcije, gledaćemo da to ispravimo u narednom periodu, da smanjimo te 'prazne' minute i da postavimo odbranu na viši nivo", rekao je Topić, koji će u poslednja dva kola pokušati da odbrani prvo mesto i prednost domaćeg terena pred četvrtfinale.

"Raduje energija, agresivnost koju su pokazali igrači, svi do jednog. Niko nije odustajao, niko se nije predavao i ono što raduje posebno je broj skokova koje smo napravili večeras u odnosu na prošlu utakmicu, u kojoj smo bili inferiorni u tom segmentu. Imali smo i dosta asistencija danas i bolji protok lopte", dodao je.

Iako je ovaj letos užurbano sastavljeni tim imao oscilacije tokom cele sezone, bilo je primetno da se ekipa nalazi u silaznoj putanji od predaje trofeja na završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu. A, to je bilo u februaru...

"Mislim da je umor više psihički nego fizički. Bilo je dosta utakmica, putovanja, angažovanosti, svaka evroligaška ekipa ima 16-18 igrača u rosteru", rekao je Topić.

"Mi to nismo imali i kad se na to nadovežu i povrede, onda dođe do psihičkog zamora i mislim da je to bio glavni razlog zašto se to dešava. Igrači su isti, nisu zaboravili da igraju košarku, setite se kako smo pobedili u nekim utakmicama ove sezone. Bilo je i onih koje smo gubili, ali smo igrali odlično".

Posle kraće pauze, nastavio je...

"Nisu oni zaboravili da igraju, samo ih treba vratiti na pravi put i treba ih odmoriti. Jednostavno, život ide dalje. u toku je KLS igra, sve drugo je završeno. Moramo se 'vratiti' i završiti ovo na pravi način, ako je moguće naravno".

Šta je potrebno da bi se to i dogodilo?

"Imamo još dve utakmice pred sobom u ovoj ligi i gledaćemo da to završimo na pravi način. Pobeda od deset razlike nam omogućuje da budemo prvi, ako ne napravimo neku novu glupost. Posle te dve utakmice imamo nedelju dana zbog pauze i pokušaćemo kroz tih nedejlu dana da nešto promenimo, popravimo, dodamo... Prevashodno da rasteretimo igrače i da ekipu osvežimo psihički. Ništa komplikovano, da pojednostavimo stvari", rekao je trener koji je prihvatio da "čupa" ekipu iz krize koja preti da Crvenu zvezdu ostavi bez ijednog trofeja nakon "Triplete" iz sezone 2016/17.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.