Topi se Alkarasova prednost nad Đokovićem

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 08:32

Topi se Alkarasova prednost nad Đokovićem

Na najnovijoj ATP listi nije bilo mnogo promena kada je reč o pozicijama, ali jeste što se tiče bodova.

Španac Karlos Alkaras i dalje je na prvom mestu sa 9.225 bodova, što je za 150 manje nego prošlog ponedeljka zbog toga što nije igrao na turniru u Umagu.

Sada momak iz Mursije ima samo 430 bodova više od Novaka Đokovića koji je drugi sa 8.795 poena.

Promene u vrhu možemo očekivati tek nakon Mastersa u Sinsinatiju, gde će Đoković nastupiti prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put od Vimbldona.

Srpski teniser je odustao od Rodžers kupa, što će biti prilika za Španca da uveća prednost na vrhu liste s obzirom da brani "samo" četvrtfinale i 180 bodova sa prošlogodišnjeg turnira.

Đoković zbog zabrane ulaska u SAD nije igrao "preko bare" prošle sezone.

Što se tiče ostatka ATP liste, nije bilo promena u Top 10, osim što je Tejlor Fric osvajanjem turnira u Atlanti prišao na 300 bodova iza osmoplasiranog Janika Sinera.

Najveći skok u "gornjem domu" napravio je Aleksander Zverev koji je osvajanjem Hamburga popravio svoj plasman za tri pozicije i sada je 16. teniser sveta.

Ipak, "pobednik" nedelje bio je na Laslo Đere koji je ulaskom u finale Hamburga "skočio" 19 pozicija do 39. mesta na ATP listi.

Đere je sada "drugi reket" Srbije jer je prestigao Miomira Kecmanovića koji je pao za dve pozicije, na 42. mesto.

Dušan Lajović nazadovao je šest pozicija na 66. mesto i oni zatvaraju Top 100 što se tiče Srba.

Hamad Međedović je 147, a Filip Krajinović 247. na svetu. Foto: Tanjug/Frank Molter/dpa via AP

Rafael Nadal je pao na 139 mesto, a kako se zbog povrede neće vraćati na teren ove sezone, čeka ga dodatan drastičan pad na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.