Top tims: Pobeda Poštara

Izvor: B92, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top tims: Pobeda Poštara



Odbojkašice beogradskog Poštara pobedile su u sredu portugalski Akademiko Trofa sa 3:1 (25:22, 25:19, 23:25 i 25:22), u prvoj utakmici osmine finala evropskog Top tims kupa. Revanš meč dve ekipe igraće 17. januara u Portugaliji.

U timu poslednjeg šampiona SCG najviše poena osvojile su korektor Jovana Brakočević - 16 i primač Jasna Majstrović - 15, a značajan doprinos pobedi dale su Aleksandra Crnčević i Brankica Stefanović, koje su u trećem setu ušle sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klupe i stabilizovale igru svog tima.

U gostujućoj ekipi najbolja je bila najiskusnija, 33-godišnja Julijana Fernades koja je osvojila 19 poena.

Ttrener Poštara Darko Zakoč ocenio je da je portugalska ekipa pokazala veliku borbenost, pa su se igrali dugi poeni, što njegovoj ekipi nije odgovaralo.

"Sreća, izmene koje smo napravili, ulazak Stefanovićeve i Crnčevićeve, kao naših 'džokera', bile su dobro rešenje. Imamo veći fond igračica i to je bila naša prednost", ocenio je Zakoč.

Trener Poštara je istakao da njegovu ekipu ipak čeka težak posao u revanšu u Portugaliji.

Ove sezone u Top tims kupu važe nova pravila. Ako oba tima imaju po jednu pobedu, bez obzira na set ili poen količnik, igraće se odmah dodatni set. Pobednik tog seta ići će u sledeću fazu takmičenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.