Top 50 - Najbolji treneri u istoriji, samo jedan Jugosloven na listi!

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 50 - Najbolji treneri u istoriji, samo jedan Jugosloven na listi!

Nismo bili ni kao velika država poznati po trenerima, mada čudi da nema Boškova...

Frans Futbol je napravio listu najznačajnijih trenera sveta svih vremena. U pitanju je 50 stručnjaka, a prvu poziciju je zauzeo čovek koji je promenio igru, tvorac totalnog fudbala Rinus Mihels.

Sa Ajaksom i "Paklenom pomorandžom" Holandije postavio je standarde u svetskom fudbalu i inspirisao mnoge trenere.

Iza njega su ostali Ser Aleks Ferguson koji je dao novo lice >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << engleskom fudbalu i doveo Junajted na vrh, osvojivši 38 trofeja za 27 godina.

Na trećem mestu je Arigo Saki, tvorac nove filozofije, čovek koji je prvi počeo da igra sa četvoricom defanzivaca u liniji i stvorio veliki Milan krajem osamdesetih.

Slede Mihelsov sledbenik Krojf, zatim Pep Gvardiola, Lobanovski i Erera koji su svojim sistemima u SSSR i Italiji obeležili fudbalsku istoriju, top 10 zatvaraju Anćeloti, Ernst Hapel i legendarni Bil Šenkli iz Liverpula, koji je dobio mesto ispred Mata Bezbija.

Đovani Trapatoni koji je juče napunio 80 godina je 12. slede Murinjo, Migel Munjoz, Klaf, Lipi, slavni Nereo Roko, Van Gal, Hicfild, top 10 zatvara čovek koji je prokleo Benfiku, Bela Gutman.

Izvan su ostali za malo, Kapelo i Zidan, Hajnkes je 25. Klop 27. Simeone 31. ispored  Vengera i Del Boskea. Benitez je 37. od Jugoslovena, Hrvat Tomislav Ivić je na 42. mestu, Bijelsa je 48. Konte 49. a nema Maksa Alegrija, trenera Juventusa.

Top 50 Managers | France Football’s full classification of the top 50 managers of all time. pic.twitter.com/WjpNWGPgRJ

— Sport Witness (@Sport_Witness) 18. март 2019.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NAJBOLJI TRENER SVIH VREMENA: Krojf je četvrti, Gvardiola peti, ali ON je ZAUVEK PROMENIO SVE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2019

Zanimljivo, ali ukusi su različiti...Frans Futbol je napravio listu najznačajnijih trenera sveta svih vremena. U pitanju je 50 stručnjaka, a prvu poziciju je zauzeo čovek koji je promenio igru, tvorac totalnog fudbala Rinus Mihels...Holanđanin nije najtrofejniji na svetu, ali ono što je on uradio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.