Tonija čekam u finalu

Izvor: Blic, 13.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tonija čekam u finalu

Zdravko Kuzmanović sa Fjorentinom sutra uveče gostuje norveškom Rozenborgu, kojem je za bod izmakla eliminaciona faza u Ligi šampiona. Šalke je tada bio bolji, a srpski reprezentativac iz Firence veruje da će nastaviti u decembarskom ritmu Mladena Krstajića.

- Svesni smo činjenice da je Rozenborg stalni učesnik Lige šampiona, ali se ne plašimo. Imamo i mi tim za respekt, a Kalčo je među najboljim ligama u Evropi. Znamo da je u Norveškoj veoma hladno u ovom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine, što bi moglo da predstavlja mali problem, međutim, naš rival je u fazi priprema, sigurno su igrači umorni, i to bi trebalo iskoristiti. Od početka moramo da vršimo pritisak, a remi bi bio po meri, jer u Firenci ne može niko da nas dobije - tvrdi Kuzmanović.



Protiv Atalante ste pre vremena morali u svlačionicu?

- Dobio sam udarac u nogu, a osetio sam i mali umor posle meča u Makedoniji, tako da nismo hteli ništa da rizikujemo. Sada je sve u redu i očekujem da se nađem među putnicima za Norvešku.

Šta se priča u svlačionici Fjorentine, ko je favorit za osvajanje Kupa UEFA?

- Sigurno da je to Bajern, ali se nismo unapred oprostili od trofeja. Ako prođemo Rozenborg, u šta svi verujemo, očekujem da doguramo daleko.



A ako vas žreb spoji sa Bavarcima?


- Onda neka to bude što kasnije, a, daj bože, u finalu, u Mančesteru. Bilo bi to ostvarenje mojih snova - finale Kupa UEFA u Mančesteru, protiv Bajerna.

Da li može da se zamisli lepše?

Jedan igrač Bajerna u duelu ove dve ekipe bio bi u epicentru zbivanja?

- Znam, mislite na Luku Tonija. Veliki je igrač, strašan posao je napravio za Fjorentinu proteklih godina. U klubu i među navijačima u Firenci s velikim poštovanjem priča se o njemu, zaista je ostavio dubok trag.



Pratite li ostale učesnike Kupa UEFA?

- Koliko stignem od obaveza. Najviše me, naravno, interesuje kako igra moj bivši klub Bazel. Za ostale, iskreno, nemam baš mnogo vremena - završio je Kuzmanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.