Toni Adams za Blic o Srbima u Engleskoj, Čuki i tome zašto voli Beograd

Izvor: Blic, 19.Jul.2015, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toni Adams za "Blic" o Srbima u Engleskoj, Čuki i tome zašto voli Beograd

“Zli momak sa Ostrva”, vođa Arsenala, legendarni štoper Engleske, kratak je ali precizan opis našeg sagovornika koji voli srpske igrače na Ostrvu.

U Beograd ne dolazi često, ali kada je tu izazove veliku pažnju.

Uskoro će i nova sezona u Premijer ligi, ko je favorit za osvajanje titule?

- Čelsi je svake godine jak. Ipak, veoma je teško da se odbrani titula u Premijer ligi, to je zadatak samo za najbolje - kaže Toni Adams na početku razgovora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kakve šanse ima vaš Arsenal?

- Arsenal se uvek dokazuje, ali sa njima se nikada ne zna.

Kako gledate na učinak srpskih igrača - Ivanovića, Kolarova, Matića?

- Branislav Ivanović je prilično dobar defanzivac. Nisam samo ja to rekao, to se priča već godinama. Tim u kojem igra dozvoljava mu da napreduje i on to odlično koristi.

Siti jedini rival Čelsiju

Adams smatra da Siti ima moć da sruši Čelsi.

- “Plavci” su bili više nego dobri prošle sezone, zasluženo su osvojili trofej. Mančester siti može da razmišlja o vrhu, mislim da oni mogu da zauzmu “veliku stolicu“ - smatra Toni Adams.

Dugo vas nije bilo u Beogradu?

- Lepo je ponovo doći, jer je verovatno poznato da mi nije prvi put da sam u Beogradu. Bio sam 1988. godine sa Engleskom, igrao sam protiv Jugoslavije. Tada sam bio prvi put kod vas i moram da priznam da sam se dobro proveo. Zašto? Jer sam postigao prvi gol za reprezentaciju upravo tada i slavili smo sa 4:1! Ne sećam se tačno igrača koji su igrali za vašu selekciju, ali se sećam mog gola! Šalim se, naravno, uvek je Jugoslavija imala dobre fudbalere, sada ih ima i Srbija.

Čukarički je sa 1:0 slavio protiv Gabale u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kako ste videli utakmicu?

- Znao sam da će klubovi da budu blizu rezultatski. U pitanju su dva tima koja igraju, čini mi se, sličan fudbal. Ne znam šta se može sve desiti u drugoj utakmici, znam da će biti teško za obe ekipe da prelome u svoju korist, samo je jedan gol razlike. Vaš predstavnik igra prilično stabilno i organizovano.

Bili ste trener Gabale, sada ste savetnik u klubu, kako gledate na vaš “azerbejdžanski zadatak”?

- Gabala je moj tim, posvetio sam se radu u njemu, bio sam trener neko vreme, gledam da što više pomognem. Čitava priča ide uzlaznom putanjom, ali sada je rano govoriti dokle mogu da doguraju. U ligi Azerbejdžana, ekipa Karabaha je favorit, a mi smo tu da pokušamo da uradimo sve što je do nas.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.