Tomić: Sad na gostovanja, Rimac: 15 razlike je OK

Izvor: Mondo, 04.Nov.2018, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Sad na gostovanja, Rimac: 15 razlike je OK

"Više je ličilo da će rezultat ići na 30, a ne na 15 razlike", rekao je trener gostiju iz Zagreba u "Pioniru".

Crvena zvezda mts ubedljivo je savladala Cedevitu u derbiju 6. kola ABA lige i osamila se na vrhu tabele, sa maksimalnim učinkom.

Duel šampiona Srbije i Hrvatske odlučen je pre poluvremena, jer su crveno-beli u drugoj deonici, pred oko 4.500 gledalaca u "Pioniru", došli na rub razlike od 20 poena, posle koje nisu dopuštali gostu da se približi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Nakon meča, šef struke crveno-belih Milan Tomić dao je kratku ocenu susreta.

"Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, osim poslednje četvrtine, odnosno poslednjih pet minuta, u kojima je bilo dosta nervoze, ali to je isto deo košarke. Nekad igrači ne mogu da zadrže emocije. Utakmica je bila onakva kakvu sam i očekivao od svih igrača, dali su 100 odsto, a sada moramo da se pripremimo za Ulm i za Olimpiju, jer igramo na strani", izjavio je on, uz zahvalnost navijačima što su podržali ekipu uživo.

Trener Cedevite Slaven Rimac smatrao je da nema razloga dugo razgovarati o utakmici.

"Zvezda je od starta kontrolisala igru i ta razlika je tokom meča rasla. Na kraju krajeva, mislim da je za nas dobrih 15 poena (razlike), iako je to više ličilo da će ići prema 30 nego prema 15".

Upitan za situaciju u zagrebačkom klubu, šef struke rekao je da bi priča o svemu trajala predugo.

"Nismo u zavidnoj situaciji. Meni kao treneru, kao i igračima mora da stane da ličimo na ekipu. Danas nismo ličili na ekipu, nismo bili čvrsti, razgovarali smo sa sudijama i čim to krene znači da igrač nije koncentrisan na ono na šta bi trebalo biti fokusiran, već da ga sitnice izbacuju van. Ne očekujem lagan period ispred nas".

Na pitanje o ambicijama ekipe posle lošeg početka (skor 2-4), Rimac je rekao da stanje posmatra kratkoročno.

"Ne bih se previše zamarao tim. Mislim da bi pre svega prosto trebalo da igramo bolje", izjavio je trener Cedevite, bez želje da govori o promenama u ekipi, osim objašnjenja da je Vitor Benite odsustvovao iz "Pionira" zbog bolesti.



Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.