Tomić: Sačuvaćemo okosnicu tima

Izvor: RTS, 01.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Sačuvaćemo okosnicu tima

Sportski direktor srpskog fudbalskog šampiona Partizana Ivan Tomić rekao je da će "crno-beli" sačuvati okosnicu tima i dodao da će u prelaznom roku dovesti trojicu ili četvoricu novih igrača.

Partizan je ove sezone ostvario uspešne rezultate, fudbaleri su odbranili "duplu krunu", prvi put u istoriji kluba.

"Ne želimo da prodamo pola ekipe, pa da se nađemo u problemu. Ostaje nam srž i kostur ekipe za sledeću sezonu. Iako smo primorani da svakih šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prodajemo jednog igrača, uspevamo to da nadomestimo iz sopstvene škole fudbala, ali i dovođenjem igrača sa strane", rekao je Tomić novinarima na stadionu Partizana.

Tomić je rekao da će u predstojećem prelaznom roku pojačati ekipu sa tri ili četiri igrača, na pozicijama levog beka, napadača i srednjeg veznog.

"Nećemo dovesti više od tri ili četiri igrača, neke iz domaćeg prvenstva a neke iz inostranstva. Prošla su tek dva dana od završetka šampionata i bilo bi neozbiljno da kažem za koga smo zainteresovani. Imamo budžet da se kvalitetno pojačamo", dodao je on.

Tomić je rekao i da je povratak bivšeg kapitena Partizana Saše Ilića u Humsku nerealan, pošto ekipa na toj poziciji (plejmejkera) ima Adema Ljajića, Almanija Moreiru i Nemanju Tomića. Iz Partizana je do sada otišao samo Antonelo Žuka, a Tomić je rekao da postoji verovatnoća da će još neki fudbaler otići, ali da eventualnim dovođenjem stranih igrača ne želi da "uđe u problem sa strancima u timu".

"Ne sedimo skrštenih ruku, već želimo da dočekamo sledeću sezonu jači. Želim da poručim navijačima da činimo velike napore da se pojačamo jer znamo šta nas čeka u Evropi, ali i šta navijači od nas očekuju", rekao je on. Takođe, sportski direktor "crno-belih" rekao je da će klub pokušati da smanji broj igrača koji imaju profesionalni ugovor na 30, jer ih je u jednom trenutku u Partizanu bilo 54-55 i da će se klub osloniti na omladinsku školu.

Bivši kapiten Partizana rekao je i da će u četvrtak razgovarati sa fudbalerom Šalkea Mladenom Krstajićem oko eventualnog transfera.  "On je na odmoru, u sredu se vraća u Beograd, dok ćemo u četvrtak razgovarati sa njim. Krstajić je veoma cenjenn u Nemačkoj i ako se vrati u Partizan to ne znači da nema gde da nastavi karijeru. Dobio je mnogo ponuda iz Nemačke, od jednog velikog kluba, kao i od PSV-a", rekao je on.

Tomić je ocenio da bi Krstajić uneo potrebno iskustvo u ekipu koju očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Iznećemo mu naše planove i ambicije, mogao bi da bude značajan za ekipu. Ali naša ponuda ne može da bude kompatibilna sa ponudom neke nemačke ekipe. Želimo da oseti značaj i potrebu kluba da se vrati. On je jedan od šrafova koji bi mogao da bude ključan u utakmicama koje nas očekuju", smatra on.

Sportski direktor osvajača "duple krune" veruje da Partizan ima kvalitet za učešće u Ligi šampiona. "U Ligu šampiona se ne ulazi preko novina i medija već na terenu. Imamo kvalitet, želju i mogućnost, ali moramo da idemo od utakmice do utakmice i to je jedini pravi put. Samo na taj način ćemo da ostvarimo to što želimo", rekao je Tomić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomić: "Rano je za priču o imenima"

Izvor: B92, 01.Jun.2009

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivan Tomić najavio je da će 'crno-beli' naredne sezone biti znatno snažniji. ..Tomić je istakao da će Partizan sačuvati kostur ekipe koja je ove sezone odbranila 'duplu krunu', ali je dodao i da neće biti velike kupovine u predstojećem prelaznom roku....

Nastavak na B92...

KRSTAJIĆ JE NAŠ ADUT ZA LIGU ŠAMPIONA

Izvor: Press, 02.Jun.2009, 00:37

Ivan Tomić, direktor Partizana: Mladenov povratak u Humsku bio bi ključna stvar u našem pohodu na Ligu šampiona. Čujemo se s njim svaki dan da bi shvatio koliko nam je bitno da nas pojača. Sportski direktor Partizana Ivan Tomić smatra da bi dolazak Mladena Krstajića bio ključ plasmana...

Nastavak na Press...

Samo se nadamo Ligi Šampiona

Izvor: Kurir, 02.Jun.2009

Novi sistem kvalifikacija za Ligu šampiona omogućava fudbalerima Partizana daleko lakši put do evropske elite, ali Ivan Tomić, sportski direktor crno-belih, stišava euforiju. On kaže da se srpski prvak nada učešću u ovom takmičenju budući da će sledeće sezone biti jači nego ove, međutim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.