Tomba prezadovoljan boravkom u Srbiji

Izvor: Politika, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomba prezadovoljan boravkom u Srbiji

Nekadašnji olimpijski i svetski šampion u alpskom skijanju Italijan Alberto Tomba, koji će danas otvoriti 22. međunarodni sajam zimskog sporta i turizma "Expo-Zim", izjavio je da je prezadovoljan što je došao u zemlju "koju veoma voli i poštuje".– Uvek sa zadovoljstvom dolazim u Srbiju, koju smatram rasadnikom sportskih talenata – rekao je na konferenciji za novinare u beogradskom "Sport kafeu" legendarni skijaš, poznat po specifičnoj tehnici i snazi.

Italijanski as, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je svetskim skijanjem dominirao osamdesetih i devededsetih, naglasio je da je ponosan, jer otvara Beogradski sajam godinu dana posle legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka.

Četrdesetjednogodišnji Italijan napomenuo je da u Srbiji vidi velike skijaške potencijale.– Ne samo da imate talente, već i planine na kojima mogu da niknu buduće Tombe – poručio je slavni skijaš.

Uporedivši današnje skijanje sa onim iz vremena kada je on gospodario "belim stazama" Tomba je ocenio da danas postoji veći rizik od povreda.– Današnje skije su kraće nego one koje smo mi koristili. Zato omogućavaju brže i nagle zaokrete, što predstavlja veći pritisak za kolena. Zato treba biti mnogo oprezniji prilikom vožnje – savetovao je promoter "Expo-Zima".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.