Tole: Naša je obaveza da se izborimo sa huliganima

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tole: "Naša je obaveza da se izborimo sa huliganima"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić oglasio se povodom presude koju je izrekao Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani i poručio da nepravdu ne možemo da ispravimo ali da možemo da se izborimo sa problemom huliganizma.

Nakon što je Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani preinačio odluku UEFA i nagradio reprezentaciju Albanije oglasio se i prvi čovek srpske kuće fudbala Tomislav Karadžić.

"Povodom odluke Arbitražnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Lozani, koju smo primili 10. jula 2015. godine, sa ozbiljnim nemirom moram da konstatujem da pravda nije zadovoljena i da je, smatram, neopravdano jedna strana osuđena, a druga pomilovana" ocenio je Karadžić.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije nije želeo preterano da komentariše odluku Suda za sportsku arbitražu već se osvrnuo na ono što našem sportu već dugi niz godina pravi probleme u međunarodnim okvirima.

"Ponajmanje nam je potrebno da se bavimo provokacijama onih koji prekidaju utakmicu dronom, jer to je gubljenje energije na glupe stvari. Naša je obaveza i jedina ispravna misija da stvorimo ambijent u kojem se bodovima na terenu neće suditi van terena" istakao je Karadžić a potom dodao,

"Uslovi za to poznati su i FSS i državi Srbiji, a osnovni i inicijalni je da se nekolicina huligana i njiihovih nalogavaca, koji ne vole fudbal, sklone sa terena i oko sportskih terena. Sve dok se budu tolerisala divljanja nalik na ona u Đenovi, a onda i istrčavanje na teren u Beogradu i slični, ceo fudbal će i dalje biti talac običnih izvršilaca bednih nalogodavaca" poručio je Karadžić.

Tomislav Karadžić zaključio je da Evropa i svet više ne žele da tolerišu huliganske ispade na utakmicama našeg nacionalnog tima zbog čega bi u budućnosti mogle da nas sačekaju još drastičnije kazne.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

TOMISLAV KARADŽIĆ O ODLUCI CAS: Krivi su ‘stručnjaci za manipulaciju masama”!

Izvor: HotSport.rs, 11.Jul.2015

Povodom odluke Sportskog suda u Lozani da tri boda dodeli Albaniji, javnosti se saopštenjem obratio prvi čovek FS Srbije Tomislav Karadžić.. . Saopštenje prenosimo u celosti:. - Povodom odluke Arbitražnog suda u Lozani, koju smo primili 10. jula 2015. godine, sa ozbiljnim nemirom moram da konstatujem...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.