Tokio: Ana Ivanović u finalu!

Izvor: B92, 03.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokio: Ana Ivanović u finalu!



Ana Ivanović će sa na 'Torej Panpasifik openu' u Tokiju boriti za titulu sa Martinom Hingis iz Švajcarske. Anina protivnica, Šarapova, predala je meč u drugom setu, a Hingis je pobedila Dementijevu, 6:4, 6:3.

Polufinalni meč Ane Ivanović i prve teniserke sveta Marije Šarapove trajao je samo osam gemova. Naša teniserka u prvom setu bila je sjajna i dobila ga sa 6:1. Šarapova je u pauzama tražila medicinsku pomoć ali se vraćala na teren.

U prvom setu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ana je ubacila 70% prvog servisa, imala tri asa i iskoristila dve od tri 'brejk' lopte. Šarapova nije imala nijednu priliku za 'brejk'. Posle prva dva gema, koje su dobile igračice koje su servirale, Ana je ušla u seriju i sa 13 'vinera' za pola sata osvojila set.

Posle prvog gema drugog seta Šarapova je odustala. Meč je ukupno trajao 34 minuta.

"Uvek je teško kada ovako završite turnir," rekla je Ruskinja, "Nadala sam se da će bol biti slabiji posle pomoći, ali protiv vrhunske igračice ne može da se igra kada ne idu ni servis ni ritrn. Leva butina me boli od finala u Melburnu."

Ana Ivanović i Martina Hingis igraće u nedelju, a nagradni fond turnira u Tokiju je milion i 340.000 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.