Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2021, 23:10

Todibo u Nici! Prvo pozajmica, a transfer Barsi donosi između 8.500.000 i 15.000.000 evra

Mladi štoper se vratio u domovinu

Neslavno se završila pozajmica Žan Klera Todiboa u Benfiki. Umesto da provede celu sezonu u kaljenju, on je skupio samo 160 minuta u dve utakmice i to je bio sasvim dovoljan razlog da ga Barselona preda nekom drugom, ko će moći da iskoristi njegov potencijal.

Barselona je posle nekoliko dana intenzivnih pregovora uspela ipak da dogovori transfer francuskog štopera u Nicu. Razlog zbog čega se transfer "lomio" bio je finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prirode. Nica je nudila pozajmicu, uz opciju otkupa vrednu između šest i osam miliona evra. Na kraju će ipak biti po Barseloninom, pošto je katalonski klub uspeo da izboksuje veću sumu novca. Tačnije, opcija kupovine iznosiće 8.500.000 evra, s tim što bi kroz razne bonuse transfer mogao da izađe i na 15.000.000 evra.

Todibo se nada da će ga Nica otkupiti na leto, kako bi stavio tačku na bolnu epizodu u Barseloni. Mladi štoper jedna je od onih promašenih investicija Barselone, s tim što je rizik bio gotovo minimalan, pošto je za njegov transfer pre dve zime plaćeno samo milion evra. Todibou je tada u Tuluzu bio na šest meseci do isteka ugovora, pa je francuski klub prihvatio šta god da je bilo na stolu.

Od tada je Todibo sve do januara prošle godine bio u trenažnom procesu u Barseloni, ali je onda prešao u Šalke za 1.500.000 evra inicijalne pozajmice i opciju kupovine vredne gotovo 23.000.000 evra. Kako je došla pandemija virusa korona, tako je Todiboov transfer u Šalke propao jer je klub iz Gelzenkirhena došao na ivicu finansijske propasti. Letos ga je Barselona dala Benfiki, ali on nije mogao da se naigra pored Nikolasa Otamendija i Jana Vertongena. Benfika je u međuvremenu od vicešampiona Južne Amerike Santosa kupila Lukasa Verisima za 6.500.000 evra, pa je Todibo postao višak.

Momak rodom iz Francuske Gvajane nada se da će u Nici imati mnogo više sreće...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.