Tobdžije lakše malo, pa Luiz nije ni u top 20 najgorih! (foto)

Izvor: Sportske.net, 19.Jun.2020, 22:11

"Tobdžije" lakše malo, pa Luiz nije ni u top 20 'najgorih'! (foto)

Brazilac u samo 25 minuta imao partiju za pamćenje.

Premijer liga nam se vratila i to još kako.

Prvo smo na meču Aston Vile - Šefild Junajteda videli čist gol koji nije priznat, iako je VAR i 'hawkeye' sistem radio. Par sati posle toga imali smo duel na "Etihadu" gde je Siti počistio Arsenal sa 3:0 uz sveukupnu 'pomoć' Davida Luiza.

Brazilac je ušao kao zamena za povređenog Pabla Marija, da bi u 25 minuta napravio grešku za gol Sterlinga, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i penal koji je 'nagrađen' crvenim kartonom za štopera.

Usledili su odmah komentari kako se Luiz odmah morati okončati ugovor, te da ne zaslužuje produžetak saradnje po kraju sezone zato što su njegove greške sve učestalije.

Mada ako pogledamo statistiku Luiz ne spada u 'najgorih' 20 defanzivaca PL po broju direktnih grešaka koje su kulminirale golom. Brazilac ih ima ukupno četiri od kada igra u PL, to jest jednu na svakih 44 meča.

Mnogo goru statistiku imaju Sitijevi Stouns i Otamendi, Englez ima sedam ovakvih grešaka, po jednu na svakih 20 utakmica što je duplo gore od Luiza. Otamendi ih ima pet, jednu na 2176 minuta.

Gori od Luiza su i Lovren, Vertongen, Mustafi, Geri Kejhil i drugi.

Problem je što će se o učinku Brazilca pričati još zadugo, videćemo da li će i naredne sezone imati priliku da 'poboljša' svoj učinak.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.