Izvor: RTS, 10.Apr.2021, 16:46

To može samo Ludakova družina – Lids sa igračem manje savladao Siti u gostima

Ekipa Lidsa napravila veliko iznenađenje u 31. kolu Premijer lige i savladala Mančester siti na "Etihadu" 2:1. Pobeda tima Marsela Bjelse još je veća ako se u obzir uzme činjenica da su gosti celo drugo poluvreme igrali sa čovekom manje na terenu.
Kada je Marselo Bjelsa u pitanju - ništa nije iznenađenje. Ipak, malo ko je očekivao da će Lids savladati Siti na "Etihadu" - 2:1.

Stjuart Dalas je bio dvostruki strelac za ekipu iz Jorkšira, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je još jednom pokazala da ima kvalitet da se nadmeće sa najboljim ekipma u ligi, iako zauzima mesto na sredini tabele Premijer lige.
Gosti su poveli nekoliko minuta pre odlaska na odmor, kada je prodor Heldera Košte i asistenciju Patrika Bamforda u pogodak pretvorio Stjuart Dalas.
Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, neposredno pre poluvremena, Lids ostaje sa igračem manje na terenu, pošto je crveni karton zaradio kapiten Lijam Kuper.
Ekipa Pepa Gvardiole, koji je napravio čak sedam izmena u odnosu na meč Lige šampiona sa Dortmundom, bila je dominantna tokom čitavog sureta, a naročito u drugom poluvremenu sa igračem više.
Pritisak se isplatio u 76. minutu, kada je Feran Tores postigao svoj prvi pogodak još od decembra i doneo izjednačenje "građanima".
Očekivalo se da će domaći tim doći do potpunog preokreta, ali je do gola i trijumfa došla ekipa koju predvodi popularni Ludak.
Ponovo je Dalas bio strelac, posle asistencije Alioskog, pa je Lids donekle zakomplikovao borbu za titulu u Engleskoj.
Siti i dalje ima veliku bodovanu prednost - 14 bodova u odnosu na Mančester junajted, ali "đavoli" imaju dve utakmice manje i u slučaju pobeda nad Totenhemom i Barnlijem prišli bi gradskom rivalu na samo osam bodova zaostatka.
Lids, koji je vezao tri pobede u Premijer ligi prvi put od sezone 2002/03, drži bezbedno deveto mesto na tabeli sa 45 osvojenih bodova.
Premijer liga 31. kolo:
Petak:
Fulam - Vulvs 0:1
Subota:
Mančester siti - Lids 1:2
Liverpul - Aston Vila
Kristal Palas - Čelsi
Nedelja:
Barnli - Njukasl
Vest Hem - Lester
Totenhem - Mančester junajted
Šefild - Arsenal
Ponedeljak:
VBA - Sautempton
Brajton - Everton
Tabela:
1. Mančester siti 74
2. Mančester junajted 60
3. Lester 56
4. Vest Hem 52
5. Čelsi 51
6. Totenhem 49
7. Liverpul 49
8. Everton 47
9. Lids 45
10. Aston Vila 44
11. Arsenal 42
12. Vulvs 38
13. Kristal Palas 38
14. Sautempton 36
15. Barnli 33
16. Brajton 32
17. Njukasl 29
18. Fulam 26
19. Vest Bromvič 21
20. Šefild 14

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šok na Etihadu: Lids s desetoricom srušio Siti u 91. minutu!

Izvor: N1 televizija, 10.Apr.2021

Fudbaleri Lidsa savladali su Mančester siti sa 2:1 (1:0) u 32. kolu Premijer lige i tako su naneli Građanima četvrti ligaški poraz ove sezone. Heroj utakmice bio je dvostruki strelac Stjuart Dalas, a pobedonosni pogodak dao je u 91. minutu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.