To može samo Armani - prokockali pobedu i 19 razlike! Hanikat udahnuo život Efesu

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To može samo Armani - prokockali pobedu i 19 razlike! Hanikat udahnuo život Efesu

Turci prvi put poveli minut pre kraja i napravili veliki preokret

Izgledalo je da Armani ide uzlaznom putanjom i da će večeras četvrtom pobedom na poslednjih pet mečeva popraviti očajan evroligaški utisak, ali su Italijani još jednom prikazali gubitnički mentalitet i prokockali su pobedu na gostovanju u Istanbulu. Anadolu Efes se vratio iz minusa od 19 poena i na kraju velikim preokretom skinuo skalp Italijanima - 90:86.

Još jedan ozbiljan korak Perasovićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tima u borbi za plasman u četvrtfinale Evrolige. Sada je prišao Crvenoj zvezdi, Baskoniji i Panatinaikosu na samo pobedu zaostatka.

Sjajno je Armani otvorio meč i na krilima Kalnietisa i srpskih centara stigao do 10:0, a Efes je prve poene dao tek posle dva i po minuta igre. Razliku napravljenu na početku meča, Italijani su povećavali i sredinom prve četvrtine imali čak 16 poena prednosti (21:5), a sve opcije u napadu su sjajno funkcionisale i poeni su podeljeni ravnomerno.

Ceo drugi kvartal, Aramani je držao prednost veću od 10 razlike. Raduljica je vezao pet poena, isto toliko i Sanders pa su gosti stigli do rekordnih 19 poena razlike (46:27). Efes je uspeo da povuče ručnu i preko Ertela, Grejndžera i Kirka smanji na deficit pred odlzaka na poluvreme.

Ni na početku drugog poluvremena, ništa nije nagoveštavalo dramatičnu završnicu. Armani je u većem delu treće četvrtine imao dvocifrenu prednost, ali se u finišu razigrao Hanikat i Efes je uoči odlučujućih 10 minuta igre supustio zaostatak na samo pet poena.

Trojkom Balbaja  devet minuta pre kraja, Efes je stigao do prvog izjenačenja na utakmici. Ali ne i do prvog vođstva jer su Kalnietis i Hikmen opet popeli Manekene na osam razlike (83:75). međutim, Tajler Hanikat je bio Efesova infuzija i pogađao je kada niko drugi nije mogao... Proradio je i Ertel koji je dva minuta pre kraja pogodiuo neverovatnih „2+1“ za drugo izjednačenje na meču. Armani je upao u paniku i olako grubio lopte, a onda je usledila kazna i zakucavanje Balbaja za prvo vođstvo Efesa - 87:85.

Hanikat je ulogu junaka pečatirao blokadom Sandersu 10 sekundi pre kraja posle koje je Grejndžer pogodio jedno slobodno bacanje. Armani je u poslednjem napadu jurio trojku za produžetak, Sanders je pokušao iz nemoguće pozicije i nagazio liniju...

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.