To je pravi derbi: Dve strele Iguaina, isključenje, pa dve stative Intera za 20 sekundi i smena na vrhu Kalča (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2015, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To je pravi derbi: Dve strele Iguaina, isključenje, pa dve stative Intera za 20 sekundi i smena na vrhu Kalča (VIDEO)

Napoli izbio na čelo tabele posle spektakularne utakmice u kojoj je Adem Ljajić postigao prvenac za tim iz Milana - 2:1

Gonzalo Iguain je odveo Napoli na vrh! Klub sa juga Italije popeo sa na prvo mesto tabele Serije A pošto, za razliku od Intera, ima golgetera vrhunskog formata, sposobnog da maltene sam prelomi meč. Argentinac je postigao dva gola i sam sebe promovisao u najboljeg strelca Kalča ove sezone, a još je bitnije što je svrgnuo klub iz Milana sa čelne pozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i potvrdio da se na stadionu San Paolo igra najbolji fudbal - 2:1.

Iguain jeste junak, ali nije jedini zaslužan za pobedu tima Maurisija Sarija u super dramatičnom derbiju 19. kola. Domaćin je ua završnici duela najboljeg napada i najbolje odbrane panično branio vođstvo i imao sreću da ga u razmaku od samo 20 sekundi dvaput spasi - stativa. Najpre posle udarca glavom Stevana Jovetića, kad je golman Pepe Reina skamenjeno gledao let lopte, a zatim i posle sličnog pokušaja Mirande, kome je Španac odbranio udarac i poslao bubamaru na okvir gola. Tek kad je i ta opasnost u četvrtom minutu nadoknade vremena prošla fudbaleri domaće ekipe su popadali od sreće na travu i podigli ruke u znak slavlja. Da naplate ofanzivu s početka meča.

Krenlo je furioznim golom Gonzala Iguaina u 65. sekundi. Nastavilo se pokušajima Napolitanaca sa svih strana koji su držali čas fudbala i kad su posle isključenja Japanca Juta Nagatoma (za devet minuta zaradio dva žuta kartona) u finišu prvog poluvremena na rezultatsku nakalemili i brojčanu prednost činilo se da ih ništa neće zaustaviti.

Pogotovo što je Pipita još jednom egzekucijom, iz 62. minuta, potvrdio da mu u ovom trenutku na Apeninima nema ravnog. Opet je prevario Handanovića, odmakao Ederu iz Sampdorije na listi strelaca (12:10) i u tom trenutku izgledalo je da je sve gotovo.

Igrač više, dva gola više, domaći teren...

A onda je počeo da pleše - Adem Ljajić. Ubedljivo najbolji fudbaler Intera u poslednjoj utakmici 19. kola Serije A vezivao je čuvare u čvor, igrao se fudbala, proigravao saigrače i posle akcije koju je sam započeo postigao prvenac u dresu Nerauzra. Postao je čovek koji je okončao niz od 534 minuta bez gola nekog Interovog fudbalera protiv Napolija. Čak imao šansu da uposli Brozovića za 2:2, a kad mu se na terenu prodružio Stevan Jovetić postao je još opasniji. Na kraju se čini da je Roberto Mančini možda pogrešio što crnogorskog reprezentativca nije ranije poslao na teren, pa su Milanezi pali na drugo mesto.

Napoli slavi!



SERIJA A - 14. KOLO

Subota:

Torino - Bolonja 2:0 (0:0)

/Beloti 75, Vives 90+2/

Milan - Sampdorija 4:1 (2:0)

/Bonaventura 16, Nijang 38 penal, 49, Luiz Adrijano 79 - Eder 87 penal/

Nedelja:

Kjevo - Udineze 2:3 (1:1)

/Paloski 26, Ingleze 72 - Frej 42 autogol, Tero 46, 80/

Frozinone - Verona 3:2 (2:0)

/Ćiofani 20 penal, 40, Dionizi 48 - Vivijani 69, Moras 75/

Đenova - Karpi 1:2 (1:0)

/Figueiraš 8 - Borijelo 57, Zakardo 80/

Roma - Atalanta 0:2 (0:1)

/Gomez 40, Denis 82 penal/

Empoli - Lacio 1:0 (1:0)

/Toneli 5/

Palermo - Juventus 0:3 (0:1)

/Mandžukić 54, Sturaro 89, Zaza 90+3/

Ponedeljak:

Sasuolo - Fiorentina 1:1 (1:1)

/Flokari 42 - Valero 5/

Napoli - Inter 2:1 (1:0)

/Iguain 2, 62 - Ljajić 67/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.