Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 20:16

To je gradski derbi: Tuča, tenzija i Spartakovo izjednačenje u nadoknadi vremena

Dinamo ubedljivo vodio na Otkrijte Areni, ali na kraju 2:2

To je gradski derbi. Mnogo tuče, još više tenzije i kulminacija svega u sudijskoj nadoknadi. Dinamo je jurio ka sigurnoj pobedi na neprijateljskoj teritoriji Otkrijte Areni, imao dva gola viška, ali je Spartak prosuo ponos u finišu meča. Najpopularniji ruski klub uspeo je da se izvuče iz bule, i nastavi lep period u kojem je, između ostalog, slavio protiv Napolija u okviru Liga Evrope. Ove večeri u gradskom derbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv Dinama – 2:2.

Nisu u Spartaku želeli bod pre meča, ali i ova mrvica predstavlja bingo za ekipu Ruia Vitorije. Posebno što se u jednom trenutku činilo da povratka nema. Nije u moskovskom derbiju viđen fudbal za sladokusce. Bilo je mnogo tenzije, duela, tuče koja je eskalirala u 36. minutu kada je glavni arbitar meča podelio četiri žuta kartona. Na kraju je pobedu odneo tim koji je pravio manje grešaka.

Imao je Spartak nekoliko kolosalnih prilika, inicijativu, ali je katastrofalan kiks golmana Maksimenka u 19. minutu usmerio dalji tok meča. Loše je čuvar mreže domaćina procenio centaršut iz kornera i dozvolio Ordetsu da ga savlada glavom sa prve stative.

Vodeći pogodak dao je krila igračima Dinama. Vrlo iskusno su delovali gosti i duplirali prednost preko Tjukavina i to posle divne asistencije Fomina.

Međutim, Spartak se nije predavao. Igrao je do poslednjeg sudijskog zvižduka, iako se činilo da odbrana Dinama odbija sve napade. Tračak nade uapalio je Džikija posle kornera i dobrog odigravanja Soboleva.

Odmah je Spartak još jače pritisnuo, i došao do izjednačenja. Sjajno je reagovao Gigot na centaršut Lomovickog i doveo domaće navijače u trans.

Letošnji rival Partizana u kvalifikacijama za Ligu Konferencija Soči postao je kandidat za titulu. Tim sa juga Rusije slavio je sa 3:2 protiv Rostova i došao na dva boda zaostatka u odnosu na lidera Zenit.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 11. KOLO

Subota

Arsenal Tula - Zenit Sankt Peterburg 2:1 (0:0)

/Davitašvili 53, Kangva 90 – Dzjuba 88/

Rubin – Lokomotiva 2:2 (1:0)

/Drejer 36, Onugha 66 – Smolov 68, Žemaletdinov 93/

Soči - Rostov 3:2 (3:0)

/Jusupov 10, Noboa 39 pen, Kasiera 33 - Bastos 53, Sov 90/

Spartak - Dinamo 2:2 (0:2)

/Džikija 87, Gigot 90+1 - Ordets 19, Tjukavin 60/

Nedelja

13.00: (5,90) Ural (3,80) CSKA M. (1,62)

15.30: (2,65) Himki (3,10) Ahmat Grozni (2,80)

15.30: (1,88) Krila Sovjetov (3,45) Nižnji Novgorod (4,30)

18.00: (1,45) Krasnodar (4,40) Ufa (7,25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.