To je Simeone: Video, zamenio, pobedio

Izvor: Mondo, 07.Okt.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To je Simeone: Video, zamenio, pobedio

Trener Atletiko Madrida napravio je dve izmene, uz dve promene u formaciji, posle kojih su u rezervisti probili odbranu gostiju iz Sevilje. "Čolov" sastav stigao je do pobede sa 35 odsto poseda lopte pred svojim navijačima.

Pred 64.000 navijača na madridskom "Metropolitanu", odevenih uglavnom u crveno-bele boje, domaći tim imao je svega 35 odsto vremena loptu u nogama, a gostujući ostao bez pokušaja u okvir gola iz svega tri pokušaja.

Presudile su, na kraju, izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje je Dijego Simeone napravio sredinom drugog poluvremena i, uz nekoliko "rokada" na terenu, ostavio kolegu Kikea Setijena bez odgovora: Atletiko Madrid - Betis 1:0 (0:0), u meču 8. kola La Lige.

Strelac gola vrednog tri boda bio je Anhel Korea u 72. minutu, posle solo prodora u koji ga je "lansirao" pas Tomasa Partija sa sredine terena.

Atletiko: Oblak - Huanfran, Godin (od 74. Arijas), Ernandez, Felipe Luis - Koke, Rodrigo, Saul, Lemar (od 57- Korea) - Grizman, Kalinić (od 66. Tomas).

Betis: Lopez - Mandi, Bartra, Sidnej - Gerero (od 81. Sanabrija), Gvardado (od 17. Karvaljo), Lo Selso, Žunior - Kanales, Hoakin (od 66. Teljo) – Loren.

Nikola Kalinić uzdrmao je stativu sa ivice šesnaesterca u 52. minutu i najavio inicijativu Atletika početkom drugog vremena, međutim od tog trenutka golman zeleno-belih Pau Lopez ušao je u seriju odbrana i delovao nesavladivo za Antoana Grizmana, Saula Nigeza i ostale, pa je "Čolo" reagovao tako što je izmenom Korea za Tomasa Lemara kratko "prekomandovao" svoju "četu" u formaciju 4-3-3, da bi desetak minuta vratio 4-4-2 ubacivanjem Partija umesto Kalinića i rezultat je stigao brzo.

Iz sredine terena počela je akcija u kojoj je Argentinac dobio loptu u prostor malo iskosa sa desne strane, statičnu odbranu Betisa zaludeo driblingom ulevo i onda plasirao loptu "tih" pored stative u mrežu koja se tek peti put zatresla u poslednjih pet ligaških duela ova dva tima. Korea je postigao drugi gol u sezoni, a prvi od premijere i burnog remija sa Valensijom na "Mestalji" (1:1), nakon čega su Madriđani izgubili samo jednu utakmicu u dva takmičenja - onu od Selte u Vigu (2:0, 1. septembar).

Računajući od tog "sloma" pred Jagom Aspasom i ostalima, Simeoneov tim danas je odigrao sedmu utakmicu bez poraza uz pet pobeda. U isto vreme, sjajna serija rezultata ekipe sa "Benito Viljamarin" stadiona prekinuta je iako je lopta dve trećine vremena bila u njenom posedu, ali Setijenovi momci nisu imali jasnu ideju šta s njom da rade suočeni sa granitnom odbranom Atletika.

statistika:

35%-65% posed lopte

4/13-0/4 udarci na gol

Tek u 82. minutu imali su prvu, pravu i poslednju šansu na utakmici, ali 26-godišnji štoper iz Alžira, Aisa Mandi, nije uspeo centaršut sa desne strane da "prosledi" u mrežu Jana Oblaka iako je bio udaljen svega tri metra od gola (!?). Promašio je i naterao trenera da se uhvati za glavu, jer je svima tada bilo jasno da sličnu šansu španski predstavnik u Ligi Evrope ove sezone neće imati do kraja susreta, odnosno da je serija od osam mečeva bez poraza time okončana.

Betis je u 1. kolu Primere izgubio od Levantea  0:3 i od tada zabeležio pet pobeda i tri remija u Primeri i Ligi Evrope. Setijenove planove na "Metroplotanu" donekle je poremetila i povreda Andresa Guardada već u 17. minutu, kada je na teren morao Vilijam Karvaljo.

Poslednjih pet susreta:

Atletiko - Betis 1:0

Atletiko - Betis 0:0

Betis - Atletiko 0:1

Betis - Atletiko 1:1

Atletiko - Betis 1:0

Rezultati:

petak

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 1:3 (1:1)

/Muniain 32 - Ojarzabal pen 30, 74, Sanjali 47/

subota

Đirona - Eibar 2:3 (2:2)

/Stuani 40, 42 - Čarls pen 12, Aribilja 45+4, Enrih 72/

Hetafe - Levante 0:1 (0:0)

/Bardi 60/

Alaves - Real Madrid 1:0 (0:0)

/Garsija 90+5/

Leganes - Rajo Valjekano 1:0 (1:0)

/Kariljo 14/

nedelja

Valjadolid - Ueska 1:0 (1:0)

/Alkazar 27/

Atletiko Madrid - Betis 1:0 (0:0)

/Korea 74/

Espanjol - Viljareal 18.30

Sevilja - Selta 18.30

Valensija - Barselona 20.45

Tabela: Atletiko Madrid 15, Barselona (-1) 14, Real Madrid 14, Alaves 14, Sevilja (-1) 13, Valjadolid 12, Real Sosijedad 11, Betis 11, Espanjol (-1) 11, Selta (-1) 10, Eibar 10, Levante 10, Đirona 9, Hetafe 9, Viljareal (-1) 8, Valensija (-1) 8, Atletik Bilbao 7, Leganes 7, Rajo Valjekano 5, Ueska 5.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.