Tjeri Anri prvi pik da zameni Žardima?

Izvor: Mondo, 09.Okt.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tjeri Anri "prvi pik" da zameni Žardima?

Hoće li se nekadašnji centarfor vratiti u Monako?

Foto: Guliver/Getty images/Stu Forster

Na početku igračke karijere, Tjeri Anri je u tandemu sa Davidom Trezegeom predstavljao sjajan napadački tandem Monaka. Brzo se dokazao i zatim otišao u Juventus, pa Arsenal, gde je postao jedan od najboljih svetskih fudbalera.

Hoće li klub iz francuske kneževine biti i odskočna daska u njegovoj trenerskoj karijeri?

Tamošnji mediji pišu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Anri "prvi pik" da nasledi Leonarda Žardima, za kojeg je navodno pitanje časa kada će i zvanično biti otpušten zbog razočaravajućih rezultata ove sezone - deset uzastopnih utakmica u prvenstvu Francuske i Ligi šampiona bez pobede i tek 18. mesto na tabeli Lige 1.

Dolazak nekadašnjeg centarfora na klubu sigurno bi imao autoritativan uticaj na igrače, međutim, postoji rizik zbog Anrijevog nedostatka iskustva. On je dosad bio asistent selektoru Belgije, Robertu Martinezu, i nema iskustvo samostalnog vođenja tima.

I pored toga, Anri je letos bio blizu preuzimanja Bordoa, ali do dogovora nije došlo. Možda sa Monakom bude drugačije...

Žardim je u Monako stigao pre pet sezona, a 2017. je klubu doneo prvu titulu posle 17 godina. Iste godine, crveno-beli su igrali polufinale Lige šampiona u kojem su poraženi od Juventusa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.