Tjeri Anri: Arsenalu fale jedan Patrik Vijera i jedan Žilberto Silva (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tjeri Anri: Arsenalu fale jedan Patrik Vijera i jedan Žilberto Silva (VIDEO)

Legenda Tobdžija hvalila bivše saigrače iz veznog reda, rekavši da je pozicija zadnjeg veznog možda i vitalna za tim, posebno takav kakav je Arsenalov

Tjeri Anri je jedan od najboljih napadača koji su ikada igrali na ostrvu, a Arsenal je u njegovo vreme bio sila koje su se svi plašili. On smatra da trenutni problem ekipe Tobdžija nije to što imaju loše odbrambene igrače, već to što nemaju one koji će u svakom trenutku da drže leđa i štoperima, kao i napadačima. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kao idealan primer takvih "radilica" on vidi bivše saigrače Patrika Vijeru i Žilberta Silvu.

Na pitanje kako on vidi Arsenalovu sezonu, Anri nije nimalo štedeo svoje ljubimce.

"Da, Arsenal ide malo unazad. Sada deluju kao tim koji će završiti četvrti, što je ispod očekivanja. Moraće da dokažu da su pravi tim, moraće da se brane bolje. To ne znači da treba da se priča samo o zadnjoj liniji, već ceo tim treba to da radi. Svi pričaju o četvorici pozadi, ali njima treba zaštita napadača", istakao je napadač koji je mogao da postigne gol čime je hteo, odakle je hteo.

Ambicija Arsenala je mesto koje vodi u Ligu šampiona, a on se složio sa time.

"Igrači bi trebalo da žele više od toga, da više rade na tome. Siguran sam da i Arsen želi više, kao i uprava", istakao je.

Godinu dana pre nego što je Anri otišao iz kluba, igrali su finale Lige šampiona. Sada je to misaona imenica. Legendarni napadač je pričao i o tome koliko je Arsenal daleko od takvog dostignuća.

"Nije predaleko, ali fali im jedan Patrik Vijera, jedan Žilberto Silva. Kada to kažem, nikoga ne napadam, ali ti momci bi uradili sve za nas, kako bismo mogli da na miru napadamo. Pomagali su zadnjoj četvorci, ali su isto tako pomagali i nama u napadu da oduzmemo loptu. Lako je napadati pojedinca, ali mora da se postavi pitanje da li je imao dovoljno podrške od ekipe, jer ipak je ovo timska igra. Kada imate kvalitet kakav nudi Aleksis Sančez, morate da imate i nekoga ko će mu sve vreme čuvati leđa, po svaku cenu", završio je.



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.