Titula Dinama ulepšana pobedom nad Hajdukom

Izvor: Mondo, 26.Maj.2019, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titula Dinama ulepšana pobedom nad Hajdukom

Pred dobro popunjenim tribinama "Maksimira", novi-stari prvak slavio je sigurnu pobedu nad najvećim rivalom.

"Večitim" derbijem Dinama i splitskog Hajduka okončana je sezona u Hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL), u kojoj su Zagrepčani odavno obezbedili novu titulu, sa daleko većom bodovnom prednošću nego 2018, kada ih je Rijeka ugrožavala do poslednjeg kola.

Na dobro popunjenom stadionu "Maksimir", viđena je prava fudbalska poslastica, a Dinamo je slavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sigurnu pobedu - 3:1 (1:0).

Vodeći gol postigao je u 22. minutu Izet Hajrović, da bi na 3:0 povećao nekadašnji član Šalkea, Ciriha i Rijeke, Mario Gavranović, pogocima u 49. i 56. minutu. Utehu Hajduku doneo je Mijo Caktaš, kome je to 19. gol ove sezone.

Dinamo će startovati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a Splićani će kao četvrtoplasirani tim HNL morati u kvalifikacije za Ligu Evrope već od prvog kola, za razliku od Osijeka, koji će se uključiti u drugom pretkolu.

Rijeka zahvaljujući dobrim rezultatima hrvatskih klubova u evrotakmičenjima, pre svih Dinama, ima direktan prolaz čak u treće kolo kvalifikacija.

KONAČNA TABELA: Dinamo 92, Rijeka 67, Osijek 62, Hajduk 62, Gorica 59, Lokomotiva Zagreb 49, Slaven 37, Inter Zaprešić 31, Istra 25 (baraž), Rudeš 14.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.