Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 23:29

Tite meša karte, "novi" Brazil udara na Peru u reprizi prošlog finala Kopa Amerike

Selektor Selesaa najavio bar šest novih igrača u startnoj postavi - Edersona, Tijaga Silvu, Fabinja, Evertona, Ribeira i Gabigola

Prošle nedelje počela je Kopa Amerika, a u premijernom kolu nije bilo iznenađenja u Grupi B. Domaćin 47. izdanja šampionata Zelenog kontinenta, Brazil, na startu je sigurnom igrom slomio otpor oslabljene Venecuele (3:0), selekcije koju je pokosio virus korona.

Nejmar i drugovi noćas (02.00) na Olimpijskom stadionu u Rio de >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Žaneiru Nilton Santos dočekuju Peru kome će ovo biti prvi meč na šampionatu. Biće to repriza finala Kopa Amerike pre dve godine kada je Selesao slavio na Marakani sa 3:1. Golove za šampiona postigli su Everton, Gabrijel Žesus i Rišarlison, dok je jedini gol za Peruance delo veterana Paola Gerera. Brazilci su stigli do krune posle 14 godina posta. Pre toga su Urugvajci bili na krovu kontinenta 2011. godine, a prethodna dva šampionata protekla su u dominaciji Čileanaca.

Brazilci su favoriti za jubilarnu 10. titulu prvaka Južne Amerike. Svi najbolji igrači su na raspolaganju selektoru Titeu. U prvom meču protiv Venecuealanaca iskusni stručnjak igrao je sa trojicom napadača - Nejmarom, Rišarlisonom i Gabrijelom Žezusom. U nastavku je šansu dobio napadač Flamenga Gabrijel Barbosa Gabigol. As Liverpula Roberto Firmino je ceo meč presedeo na klupi za rezerve.

02.00: (1,25) Brazil (6,25) Peru (11,0)

Selektor Tite promešaće karte protiv Perua. Najavljeno je bar šest promena u odnosu na sastav kojije igrao u nedelju na otvaranju šampionata protiv Venecuele. Golman Mančester Sitija Ederson se vraća na gol umesto Alisona iz Liverpula. Tijago Silva se oporavio od povrede i biće u poslednjoj linii odbrane. Odmoriće Markinjos, strelac prvog gola na otvaranju Kopa Amerike. Fabinjo će zameniti Kazemira na srediniterena, a napadač Flamenga Gabrijel Barbosa Gabigol će biti starter umesto asa Evertona Rišarlisona. Everton bi mogao da zameni vezistu Liona Lukasa Paketu, dok su Nejmar i Gabrijel Žezus sigurni u napadu. Na poziciji zadnjeg veznog protiv Venecuele je igrao Fred iz Mančester junajteda, a šansu bi mogao da dobije Everton Ribeiro, igrač šampiona Brazila Flamenga.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U odsustvu prve zvezde Peruanca, Paola Gerere, u napadu se najviše očekuje od novopečenog reprezentativca Đanluka Lapadule, napadača italijanskog Beneventa. U sastavu argentinskog stručnjaka Rikarda Kareke su trojica fudbalera koja su pre dve godine igrala finale prethodnog Kopa Amerika. Tu su Zambrano, Edison Flores i Advinsula.

Jedan od najboljih igrača Perua, vezista Kristijan Kueva napravio je skandal prethodne nedelje. Bio je na proslavi, opustio se uz alkohol i cigarete. Nije poštovao Covid-19 protokol. Otputovao je saigračima u Rio, ali je pitanje da li će mu Kareka ukazati šansu od prvog minuta. Kueva je bio poznat po problematičnom ponašanju i dok je u Brazilu branio boje Sao Paula i Santosa. Trenutno je član saudijskog Al Fateha.

Brazil je u odličnpj formi. Osim pobede na startu Kopa Amerike protiv Venecuele, Selesao je slavio na svih šest utakmica u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru naredne godine. Vicešampion kontinenta je izgubio četiri od pet posledjnih mečeva, ali je pred start šampionata Južne Amerike trijumfovao u gostima protiv Ekvadora i zadržao šanse da se nađe na Svetskom prvenstvu.

Brazil i Peru su se sastali 19 puta u Kopa Amerika. Selesao je slavio 13 puta, Peruanci su tri puta pobedili, a isto toliklo mečeva je završeno remijem. Gol-razlika je 48:14. Osim Kopa Amerika sastali su se još 28 puta, a Peru je samo dva puta dobio, uz 20 poraza i šest remija. Ovi timovi su odigrali meč kvalifikacija za Mundijal u Kataru u oktobru prošle godine. Brazil je tada dobio u Limi sa 4:2. I tradicija govori u prilog da bi sve osim pobede Nejmara i drugova bilo veliko iznenađenje.

Podstimo, po četiri najbolje selekcije iz obe grupe izboriće plasman u četvrtfinale. Samo poslednje selekcija završiće takmičenje već u grupnoj fazi.

Pogledajte novu epizodu podkasta u kojoj je gost bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović...

KOPA AMERIKA - 2. KOLO

GRUPA A

Petak

23.00: (1,25) Čile (6,25) Bolivija (11,0)

Subota

02.00: (2,15) Argentina (3,10) Urugvaj (3,80)

GRUPA B

Četvrtak

23.00: (1,37) Kolumbija (4,60) Venecuela (9,50)

Petak

02.00: (1,25) Brazil (6,25) Peru (11,0)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.