Tipsarević u finalu turnira u Gštadu

Izvor: Kurir, 21.Jul.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević u finalu turnira u Gštadu

BEOGRAD - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo uzastopno finale nekog ATP turnira, pošto je u švajcarskom Gštadu pobedio 172. igrača na svetu Pol-Anrija Matjea iz Francuske sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

On će se u nedelju u 11 u finalu sastati sa Brazilcem Tomazom Belučijem, koji je trenutno 60. na svetskoj ATP rang listi.

Prvi set je trajao čak 72 minuta, a rešen je posle taj-brejka u kojem je osmi igrač na svetu slavio sa 12:10. Tipsarević >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je iskoristio četvrtu set loptu, dok ih je Matje imao tri.

U drugom setu srpski teniser je propustio nekoliko prilika da oduzme servis protivniku sve do šestog gema, kada je napravio brejk za 4:2.

Tipsarević je potom uspeo da opravda ulogu favorita i privede meč kraju bez iznenađenja. Tipsarević je pre nedelju dana trijumfovao na turnir u Štutgartu.

Janko: Bio sam bolji kako je meč odmicao

Janko Tipsarević je posle meča rekao da je igrao sve bolje kako je odmicao meč, ali je dodao da je u pojedinim momentima imao sreće.

"U prvom setu razlika je bila čista sreća. Obojica smo igrali jako dobro. Nakon osvojenog prvog seta osećao sam se mnogo bolje, imao sam čak šest brejk lopti. Kako je meč odmicao, ja sam napredovao i igrao sve bolje", kazao je Tipsarević posle pobede nad Matjeom.

Potvrdio je i da mu sada mnogo više odgovara šljaka kao podloga.

"Sada imam više samopozdanja, dižem se iz poena u poen. Radio sam mnogo na forhendu i drugom servisu što je izuzetno važno za igranje na šljaci", objasnio je Tipsarević.

"Protiv Belučija sam igrao u Štutgartu tri jako teška seta. Mislim da mu ovde teren više odgovara, ali ako ostanem agresivan i ako ga oteram od linije, imam pristojne šanse da pobedim", ocenio je Tipsarević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.