Tipsarević izgubio od Gonsalesa

Izvor: B92, 29.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević izgubio od Gonsalesa

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je izgubio od 12. nosioca Fernanda Gonsalesa 6:4, 6:4.

Meč je, s obzirom na podlogu i ne baš topovske servise rivala, bio vrlo tvrd, a odlučio je po jedan brejk Čileanca u svakom od setova. Tipsarević nije iskoristio nijednu od četiri brejk šanse. Prošle godine sastali su se u prvom kolu u Rimu, a i tada je slavio Gonsales. Čileanac u trećoj rundi igra sa Austrijancem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jirgenom Melcerom, koji je eliminisao Nikolaja Davidenka.

Zaista je fascinantan, naročito uzimajući u vid i podlogu na kojoj se igralo, porcenat osvojenih poena posle prvog servisa – Gonsales je imao 36 od 39 osvojenih poena, a Tipsarević 23 od 26.

U prvih sedam gemova nije bilo brejkao, a onda je Tipsarević u osmom propustio tri brejk lopte. Već u sledećem gemu Gonsales pravi brejk – Janko je odservirao dve duple greške, a Čileanac je iskoristio priliku i došao u situaciju da servira za set. Imao je srpski igrač priliku za brejk i u tom gemu, ali se 28-godišnji Gonsales ’izvukao’ i poveo 1-0 u setovima.

U drugom setu skoro identičan scenario, samo bez Jankovih brejk lopti. Gonsales u sedmom gemu realizuje jedinu brejk šansu u setu i dolazi do trijumfa posle 88 minuta igre.

Ranije u toku dana eliminisani su Endi Mari, Žo-Vilfred Conga i David Ferer, a u večernjem programu nastupa Viktor Troicki protiv Huana del Potra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.