Tipsarević ispao u prvom kolu u Indiji

Izvor: B92, 03.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević ispao u prvom kolu u Indiji



U ponedeljak, 3. januara, počela je teniska sezona za najbolje igrače SCG.

Najbolje plasirani u muškom singlu, Janko Tipsarević, započeo je godinu porazom u gradu Čenei u Indiji (nekada Madras) u oblasti koja je pogodjena katastrofom prouzrokovanom zemljotresom i cunamijem u jugoistočnoj Aziji. Tipsarević je porazen od Francuza, Pola Anrija Matjea, 6-3, 6-4. Na turniru koji se igra za nagradni fond od 380 hiljada dolara u kvalifikacijama je ispao drugi naš takmičar, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nenad Zimonjić, koga je savladao Britanac, Delgado, 6-4, 6-4.

Glavni grad države Tamil Nadu, Čenei, našao se na udaru cunamija izazvanog zemljotresom nedaleko od Sumatre, a u priobalnim delovima te države gotovo 13 hiljada ljudi izgubilo je život.

Prvi nosilac na istočnoj obali Indije je Karlos Moja, drugi je Paradorn Šričaphan (Tajland), a slede Nemac Rajner Šitler i Šveđanin Junas Bjerkman

Jelena Janković, koja u godinu ulazi sa pozicije 28 na WTA listi, drugi je nosilac na turniru u Ouklendu, na Novom Zelandu. Na startu njena protivnica će biti Luksemburžanka Klodin Šol, a meč se igra u noći izmedju ponedeljka i utorka. Prvi nosilac turnira u najvećem gradu Novog Zelanda je Amerikanka Ejmi Frejžer, a titulu brani treći nosilac, Eleni Danilidu iz Grčke.

Najveći turnir prve nedelje igra se u glavnom gradu Katara - Dohi. Nagradni fond turnira je milion dolara, a lista učesnika prilično impresivna: Federer, Gaudio, Grožan, Južnji... U Australiji se igra još po jedan turnir u obe konkurencije - muškarci nastupaju u Adelejdu, a žene na Gold Koustu. Na svih pet turnira igraće se na tvrdoj podlozi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.