Tipsarević: Trebalo je da dobijem bar jedan set

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Apr.2012, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević: Trebalo je da dobijem bar jedan set

Janko Tipsarević razočaran je što je u Pragu izgubio od Tomaša Berdiha, ali da misli da je zaslužio da osvoji bar jedan set.
Razlika je u tome što je bio bolji u važnim trenucima. Nisam bio blizu pobede, jer sam izgubio u tri seta – rekao je Tipsarević.
Ali, u prvom i drugom sam servirao za set, imao set loptu u drugom i pet set lopti u trećem i nisam ih iskoristio. Stvarno sam razočaran, trebalo je da dobijem bar jedan set – kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je srpski igrač.
Sva tri seta rešena su u taj–brejku, a Tipsarević je odao priznanje protivniku, rekavši da je bio hrabriji. Njemu je ukazana pomoć na palcu desne noge, ali je kazao da to nije presudilo.
Ceo nokat je otpao, ali neću da krivim nokat za poraz. Tomaš je danas bio bolji od mene i hrabriji u važnim trenucima – rekao je Tipsarević.
On je kazao i da je Srbija mogla da dobije ovaj duel.
Verovatno sam mogao da dobijem danas. Da sam pobedio, mislim da bismo mogli da preokrenemo u poslednjem meču – rekao je osmi igrač sveta.
Novinare je i zanimalo kako Tipsarević sada razmišlja o onome što se desilo posle meča sa Radekom Štepanekom u petak. Srbin je tada pobedio u pet setova, a posle je optužio Čeha da ga je opsovao posle meča i pokazao mu srednji prst.
Verovatno više nikada neću razgovarati sa njim – kratko je rekao Janko Tipsarević.
Češka se ovom pobedom revanširala Srbiji za poraz 3:2 u polufinalu iz 2010. godine.
Stvarno sam radostan zbog pobede. Meč je pokazao i kakav je savremeni tenis: jedan poen ili dva mogu da budu odlučujući – rekao je Berdih.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.