Izvor: Piplmetar.rs, 20.Apr.2023, 00:30

Tip izlog

37587 Salzburg – Bolzano 1 (1.89)
Drugu „meč loptu“ za osvajanje šampionata Austrije u hokeju na ledu ima Salcburg. Bila je ekipa iz „Mocartovog“ grada osvajanju trofeja u prošloj utamici kada su u Italiji stigli do produžetka, ali je Bolcano izvukao „živu glavu“ i ostao u seriji. Ipak, sada će Salcburg napasti tron na svom ledu i imati ogromnu podršku navijača. Pokazali su domači da sjajnu čuvaju svoj led i trijumfovali u svom domaćim utakmicama kroz plej-of, a posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je upečatljiv podatak da Salcburg u 2023. godini nije poražen na svom ledu. Zbog toga je jasno da Bolcano ima baš male šanse za podvig, Italijani su bili sjajni ove sezone, ali će titulu prvaka Austrije ipak poneti ekipa iz ove države.
37509 Tappara – Pelicans 1 (1.60)
Počinje finalna serije šampionata Finske u hokeju na ledu. Najbolji tim ligaškog dela prvenstva, ekipa Tapare,  opravdala je ulogu glavnog favorita i sa samo jednim porazom u dosadašnjem delu plej-ofa plasirala se u veliko finale,  a tamo će joj rival biti Pelikansi koji su do borbe za pehar stigli sa četvrte pozicije u „regularnom“ delu sezone i posle dramatičnih serija protiv Kalpe i Ilvesa stigli na korak od titule. Ipak, teško će Pelikansi protiv moćne Tapare koja je kvalitetnija i odmornija u ovom trenutku. U prvom meču domaći će imati i podršku svojih navijača, tako da je sve na njihovoj strani. Kada dodamo i ubedljiv trijumf Tapare od 5:0 u poslednjem međusobnom duelu kec je kao vrata.
42802 Fuchse Berlin – Kadetten H1 -5.5 (1.82)
Pravu senzaciju napravio je švajcarski Kadeten u prvom meču četvrtfinala rukometne Lige Evrope i slavio sa 37:33 protiv lidera nemačke Bundeslige Fukse Berlina. Partiju za anale odigrao je Islanđanin Odin Tor Rikardson koji je postigao neverovatnih 15 golova. Ipak, u revanšu će biti duplo teže Kadetenu. Ekipa iz Berlina ima jasan cilj da nadoknadi „-4“ iz Švajcarske, a kvalitet za to sgiurno da imaju. Tu su dvojica srpskih reprezentativaca, jedan od najboljih golmana današnjice Dragan Milosavljev i kapiten naše reprezentacije pivot Miajlo Marsenić, ali i niz sjajnih rukometaša iz svih krajeva Evrope. Očekujemo da će lider Bundeslige nametnuti žestok ritam od starta, a to Kadeten neće moći da isprati. Pobeda od pet golova je neophodna Fukseu, a mislimo da će je ostvariti.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.