Tim: Voleo bih da sam u Novakovim cipelama

Izvor: B92, 11.Sep.2021, 01:04

Tim: Voleo bih da sam u Novakovim cipelama

Pobednik US Opena 2020. godine, Dominik Tim, kaže da je pritisak koji Novak Đoković oseća u Njujorku, ogroman.

Svetski broj jedan pokušava da ostvari kalendarski grend slem, nešto što nije uspeo niko od 1969. i Roda Lejvera.

Tim koji je trenutno na oporavku kod kuće, za Eurosport je otkrio kakva su njegova razmišljanja.

"Mogu samo da verujem da je to veliki pritisak, nešto što je mnogima od nas nezamislivo. Osvojiti jedan slem je veliki pritisak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali kalendarski... Pa ja nisam bio ni rođen kada se tako nešto prošli put desilo u muškom tenisu. To pokazuje kakvo je to dostignuće", kaže Tim.

Dominik zna da šta je igrati u završnici, prošla godina u Njujorku bila je njegova.

"Novak je i dalje favorit za titulu, jedini je u žrebu koji ima osvojenu titulu. Ima na umu taj cilj i uradiće sve da ga ostvari. Voleo bih da sam u njegovim cipelama i da osetim kako je to, ali bih radije da budem u svojim i da pokušam da ga sprečim da to uradi. Ili će sjajan mladi igrač uzeti titulu, ili ćemo videti apsolutnu istoriju", dodao je Tim.

Oduševljen je i igrom Danila Medvedeva.

"Nikada ne pada nivo njegove igre, nema veze koliko je meč dug. Teško ga je slomiti, ima sjajan prvi i drugi servis. Vraća mnogo lopti sa osnovne linije, to mu je specijalnost, ta kombinacija je teška. Najbolji je na tvrdim terenima i kreće se jako dobro, posebno na betonu", zaključio je Austrijanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.