Izvor: Glas javnosti, 22.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak ispit za svetskog šampiona

Italijani su još jednom potvrdili staro pravilo da ih ne treba prerano otpisivati. Aktuelni svetski prvak kroz „iglene uši“ provukao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Posle ubedljivog poraza od Holandije (0:3) i umalo prokockanog remija sa Rumunijom (1:1), pobeda je ostvarena tek u poslednjem kolu grupe C, protiv Francuske (2:0).

Borbu za plasman u polufinale „azuri“, oslabljeni suspenzijom Pirla i Gatuza, vodiće sa zahuktalom „crvenom furijom“. Španija je ostavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << fantastičan utisak maksimalnim učinkom u mečevima sa Rusijom (4:1), Švedskom (2:1) i Grčkom (2:1). Potez Luisa Aragonesa da podmladi selekciju pokazao se kao odličan, pa je izostanak legendarnog napadača madridskog Reala, Raula, potpuno nadoknadio sjajni David Vilja. U tandemu sa Fernandom Toresom, uz podršku Inijeste i Ćavija, kvartet Španaca biće veliki ispit za odbranu čvrstih Italijana.

- Španija je drastično napredovala u poslednjih deset godina, ali će večeras slaviti Italija. U ovoj fazi takmičenja mi smo poput Nemačke. Bolje smo spremni i igramo jače u duelima. Moramo da pobedimo, a ja ću se potruditi da postignem pogodak - poručio je 35-godišnji Kristijan Panući, koji je odigrao sve tri prethodne utakmice, a uprkos lakšoj povredi očekuje se da od prvog minuta izađe i na teren stadiona „Ernst Hapel“ u Beču.

Samopouzdanje uoči meča ne manjka ni u taboru Španaca, koji smatraju da je ova generacija veoma blizu osvajanju trofeja za najbolju selekciju Starog kontinenta.

- Italija je svetski prvak, a to nije slučajnost. Na papiru su favorit, ali ih se ne plašimo i pobedićemo ih - smatra mladi Fernando Tores.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.