Težak ispit za odbojkaše Radničkog: U „Jezero“ stiže Vojvodina (petak, 19h)

Izvor: KGsport.info, 10.Jan.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak ispit za odbojkaše Radničkog: U „Jezero“ stiže Vojvodina (petak, 19h)

Prvi meč u 2018. godini odbojkaši kragujevačkog Radničkog odigraće u petak, 12. januara, kada će u hali „Jezero“ od 19 časova ugostiti aktuelnog prvaka, novosadsku Vojvodinu. Za izabranike trenera Bojana Marinkovića biće to ozbiljan izazov, budući da Novosađani imaju izuzetnu jaku ekipu, kadru da se uspešno bori na tri fronta.
Radničkom je posle eliminacije u Kupu Srbije preostalo da sve svoje snage usmeri ka što boljim rezultatima u Super ligi Srbije, gde nakon jedanaest >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << odigranih kola zauzima treće mesto iza predstojećeg rivala novosadske Vojvodine i Novog Pazara. Kragujevčani su u dosadašnjem delu sezone igrali po principu toplo-hladno. Obično je nakon dobrog izdanja i uknjižene pobede već u narednom kolu dolazilo do drastičnog pada u igri, i tako u krug.
Ekipa Nedžada Osmankača bila je daleko konstantnija u formi, pa i ne čudi što je trenutno na liderskoj poziciji superligaške tabele. Jedini poraz Novosađani su pretrpeli na gostovanju u Novom Pazaru (2:3), ali su i pored tog neuspeha bodovno uspešniji od Pazaraca, sa kojima će uskoro odmeriti snage i u polufinalu Kupa Srbije. Vojvodina dobre rezultate pruža i na evropskoj sceni, gde je izborila plasman u osminu finala CEV kupa.
Ambicizono rukovodstvo srpskog šampiona rešeno je da ide korak dalje, pa je na mesto sportskog direktora postavljen naš proslavljeni odbojkaš, nekadašnji reprezentativac Slobodan Boškan, koji je nedugo nakon preuzimanja ove odgovorne funkcije pojačao konkurenciju u timu dovođenjem dva velika pojačanja. U pitanju su dizač Luka Šormaz i iskusni ukrajinski korektor Vitalij Suhinjin, koji su već na debiju protiv Crvene zvezde pokazali da će biti značajni aduti treneru Osmankaču u nastavku sezone.
Kvaliteti novosadskog tima dobro su poznati igračima i stručnom štabu Radničkog, naročito nakon poraza od 0:3 u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga u „Spensu“. I pored toga Kragujevčani nemaju nameru da se predaju bez borbe, već će pokušati da pruže dostojan otpor lideru u „Jezeru“.
– Vojvodina je i do sada po mom mišljenju bila najkvalitetniji tim u ligi, ali mlad i neiskusan. Dovođenjem Šormaza i Suhinjina dobili su sve što im je potrebno da mogu da se nadaju trofejima. Nama ostaje da ih napadnemo servisom i da probamo da zaustavimo njihove krajnje napadače jer bez dobrog servisa nijedna ekipa u ligi ne može da im parira. – ističe primač Radničkog Nemanja Opačić.
Ovaj meč biće svakako poslastica koju kragujevački ljubitelji odbojke ne smeju da propuste. U Radničkom se nadaju što većem broju gledalaca na tribinama „Jezera“, kako bi uz njihovu pomoć pokušali da ispariraju trenutno najkvalitetnijem timu u Srbiji.
ČEDIĆ PREŠAO U MONPELJE
Radnički u nastavku sezone neće moći da računa na svog kapitena Vladimira Čedića, koji je u prvim danima 2018. godine prihvatio ponudu francuskog Monpeljea.
Čedić je u tri navrata nosio dres kragujevačkog kluba sa kojim je osvojio dve titule državnog prvaka i trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije.
M. Pasuljević

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.