Testiranje učinka AstraZeneka vakcine kod dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2021, 13:20

Testiranje učinka AstraZeneka vakcine kod dece

Univerzitet Oksford krenuo je u testiranje učinka vakcine AstraZeneka kod dece koja se prvi put vakcinišu, saopšteno je danas iz Oksforda.

Testovi bi trebalo da pokažu da li je ova vakcina efikasna kada se da deci uzrasta od šest do 17 godina, a u istraživanje će biti uključeno 300 dobrovoljaca koji će ovog meseca primiti prvu vakcinu, prenosi Rojters.

Vakcina AstraZeneke je nazvana "vakcinom za ceo svet" jer je jeftinija i lakša za distribuciju od vakcina konkurencije, a iz sedišta ove farmaceutske kompanije najavljena je proizvodnja preko 200 miliona doza mesečno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SVE JAČA BORBA PROTIV KORONE: Još jedna vakcina biće testirana na deci, 300 dobrovoljaca već spremno

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021

Kompanije najavila proizvodnja preko 200 miliona doza mesečno..Univerzitet Oksford krenuo je u testiranje učinka vakcine Astrazeneka kod dece koja se prvi put vakcinišu, saopšteno je danas iz Oksforda. Astrazenekino cepivo biće tako još jedno koje će biti ispitivano na deci, pošto su Rusi juče...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.