Tesno ko u Primeri!

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesno k'o u Primeri!

Da je i Betis pobedio večeras na "Anoeti"...

Sa deset od mogućih 30 bodova iz prethodnih deset rundi La Lige, tri poraza u poslednjih pet utakmica i gorkih 0:1 u derbiju sa Valensijom pre četiri večeri na istom mestu, fudbaleri Sevilje nisu imali pravo ni na remi ovog četvrtka uveče…

...iako im je u goste na "Pichuan" došao direktan rival za plasman u Ligu šampiona.

Pritisak je mogao da se oseti u vazduhu, ali nekako je sve bilo lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa oporavljenim Pablom Saravijom na terenu.

Asistencija, pa gol za konačnih: Sevilja - Alaves 2:0 (1:0) u meču 30. kola Primere posle kog su se timovi zamenili na šestoj i sedmoj poziciji na tabeli.

A, NA "BUTARKEU": ŠOU U 96. MINUTU!

Sevilja: Sorijano - Navas, Kariko, Kjer, Eskudero - Saravija, Mesa (od 73. Rog), Gonalon, Vaskez (od 87. Promes) - El Hadadi (od 82. Silva), Ben Jeder.

Alaves: Pačeko - Agiregabirija, Lagvardija, Navaro, Duarte - Inui (od 68. Tvumasi), Vakaso, Pina (od 75. Brašanac), Honi - Baston, Kaljeri (od 75. Gvideti).

Saravija, koji zbog povrede nije nastupio na prethodne tri utakmice, odigrao je odličan pas u 41. minutu prema Rokeu Mesi i izazvao kolegu iz veznog reda da oproba desnicu sa 20-ak metara udaljenosti. Mesa ne da je pogodio, već je "ubio pauka" u gornjem desnom uglu iznad Fernanda Pačeka i na veoma efektan način postigao prvi pogodak u španskom prvenstvu u drugoj sezoni po povratku iz Velsa.

Mesa je polusezonu nastupao za Svonsi, kao pojačanje iz Las Palmasa, ali se prošle zime vratio u Primeru neobavljena posla u Premijer ligi.

Treneri Hoakin Kaparos i Abelardo počeli su sredinom drugog poluvremena sa zamenama, brže i energičnije menjao je strateg gostujućeg tima, ali... ne i uspešnije.

Taman što je u 75. minutu na teren poslao Darka Brašanca i Džona Gvidetija, momak koji je prvi ušao u igru - Patrik Tvumasi - popustio je pod pritiskom Kaparosovog tima, odigrao pas ka sredini napamet i lansirao Sevilju u kontru iz koje je Saravija staloženo i mirno savladao Pačeka i rešio pitanje pobednika u ovoj rezultatski prilično značajnoj utakmici.

Tvumasi je zimus stigao iz Astane, a šansu večeras dobio je u 68. minutu umesto Takašija Inuija.

PRIMERA BLISTA OVE SEZONE: REZULTATI I TABELA

Saravija je večeras postigao deseti pogodak u prvenstvu, a 21. u sezoni računajući Ligu Evrope, Kup kralja i Superkup Španije. Prošle sezone dao je šest, a pretprošle osam pogodaka u prvenstvu.

Sevilja je u derbi ušla sa bodom manje, a sada ima dva više od Alavesa, koji je doživeo šesti uzastopni poraz na "Ramon Sančez Pichuanu". Plavo-beli remizirali su 2000. godine i potom izgubili svaku utakmicu do ispadanja u Segundu 2003. i po povratku u Primeru 2016. godine.

Sevilju u narednom kolu očekuje gostovanje Valjadolidu, pa gradski derbi sa Betisom pred svojim navijačima.

Koliko je neizvesna borba za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona može se lako prepoznati na tabeli: Hetafe 47, Valensija 46, Sevilja 46, Alaves 44, Bilbao 43.

Betis je imao priliku da se pobedom na "Anoeti" u poslednjem meču večeri, ali i ove "lude" vanredne runde, izjednači sa Bilbaom, ali je primio gol u 83. minutu i ostao praznih šaka. To, ujedno, znači da su na pozicijama 9, 10, 11 i 12 nalaze: Sosijedad 40, Betis 40, Eibar 39 i Leganes 39 (koji je takođe večeras stigao do pobede u 96. minutu).

OJARZABAL HUANMIJU, HUANMI OJARZABALU - 2:1!

Poraz Betisu pred 12.450 ljudi na "Anoeti" potpisali su Mikel Ojarzabal i Huanmi za 2:1 (1:0) u korist Real Sosijedada.

U 17. minutu Huanmi je bio strelac prvog gola u sezoni na pas Ojarzabala, a uloge su zamenjene u 83. minutu kada je Ojarzabal zatresao mrežu i "poništio" pogodak dojučerašnjeg saigrača Serhija Kanalesa iz 56. minuta.

Kanales se nije radovao golu u mreži kluba za koji je nastupao pet sezona pre selidbe na "Viljamarin", ali mu je svakako laknulo što je prepoznatljivom levicom okončao post od 12 utakmica bez pogotka.

Pomislili su momci trenera Kikea Setijena da su nadomak remija, koji bi ih ostavio u trci za Ligom šampiona, ali ih je hladnom vodom polio Ojarzabal posle fantastičnog dodavanja Huanmija iz trka.

Tabela: Barselona 70, Atletiko 62, Real 57, Hetafe 47, Valensija 46, Sevilja 46, Alaves 44, Atletik 43, Sosijedad 40, Betis 40, Leganes 39, Eibar 39, Espanjol 35, Đirona 34, Levante 32, Valjadolid 30, Viljareal 30, Selta 29, Rajo 24, Ueska 23.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SANČEZ PIKUAN SE POKLONIO MAJSTORIMA: Sevilja lako do tri boda protiv glavnog konkurenta za Evropu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Apr.2019

Fudbaleri Sevilje pobedili su večeras na svom terenu Alaves sa 2:0 u 30. kolu španske Primere.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.