Teško je kladiti se protiv Đokovića

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 08:06

"Teško je kladiti se protiv Đokovića"

Analitičarka "Eurosporta" Lora Robson očiglednim favoritom na Vimbldonu smatra Novaka Đokovića.

Srpski teniser je četvorostruki uzastopni šampion i za poraz na terenima Ol Ingland kluba ne zna već 28 mečeva.

"Definitivno je favorit u mojim očima, posebno posle Pariza. Količina samopouzdanja koju ima u ovom trenutku, osvojio je turnir toliko puta, deluje opušteno na ovoj podlozi, tako komforno na Centralnom terenu, da je teško kladiti se protiv njega" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , rekla je Robson i dodala:

"Način na koji se kreće po ovoj podlozi drugačiji je od bilo koga drugog jer je u stanju da uzme stvari koje koristi na drugim podlogama, poput proklizavanja. I dalje uspeva da ostane u balansu, što je na travi najteže, da ima dovoljno u nogama da prođe ispod svake lopte. Jednostavno ne razmišlja o tome".

Novak je odlučio da pre Vimbldona ne odigra nijedan turnir na travi, a Robson smatra da mu to neće biti otežavajuća okolnost.

"Pre nekoliko nedelja, sećam se da sam razgovarala sa njim i rekao mi je da je šljaka površina na koju se najteže prilagođava, potrebno mu je nekoliko nedelja da se oseća stabilnim. Jednostavno ne izgleda da taj problem ima i na travi", kazala je Robson i poručila:

"To je laka tranzicija za njega u ovom trenutku".

Glavni rival u Londonu po svemu sudeći biće mu Karlos Alkaras, novi-stari broj jedan, momak koji je osvojio Kvins proteklog vikenda.

"Bilo je tako smešno na početku Kvinsa kada je imao set zaostatka u prvoj rundi, kao 'Oh, možda jednostavno nije imao dovoljno vremena da se pripremi'. Nekako je okrenuo taj meč i bio je sve bolji i bolji", istakla je Britanka.

Vimbldon je na programu od 3. do 16. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.