Teški dani za Kajzerslautern, četvorostruki šampion Nemačke pred gašenjem

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 21:07

Teški dani za Kajzerslautern, četvorostruki šampion Nemačke pred gašenjem

Slavni Kajzerslautern, četvorostruki prvak Nemačke, proglasiće bankrot zbog velikih finansijskih problema, prenose nemački mediji. Procena je da klub sa Fric Valter stadiona duguje 25 miliona evra.
Ukoliko proglase bankrot postaće prvi veliki klub u Nemačkoj koji se odlučio na takav korak. Prema navodima medija Kajzerslautern bi trebao ostati u trećoj ligi, a klub će u naredna tri meseca voditi stečajni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upravnik kako bi se pronašao novac i sanirao gubitak.

Nemački klub bi zbog nagomilanih dugova trebao da bude kažnjen oduzimanjem devet bodova, ali će ovaj put proći će bez kazne jer su čelnici DFB-a suspendovali sve kazne tokom trajanja pandemije koronavirusa, pa će nastaviti takmičenje u 3. ligi u kojoj je igrao i prošle sezone.
Zlatna vremena kluba sa Fritz Valter stadiona su prošla, a sada, prema izvještajima nemačkih medija klub čekaju neizvesna tri meseca. Ova ekipa poslednji put u Bundesligi igrala je 2012. godine, a trenutno se nalazi u trećoj ligi.
Kajzerslauter, koji ima istoriju dugu 120 godina, je prvak Nemačke bio četiri puta, 1951, 1953, 1991. i 1998. godine, dok je Kup osvajao 1990. i 1996. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.