Terzićeva sprintom do polufinala na 800 metara!

Izvor: B92, 17.Avg.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzićeva sprintom do polufinala na 800 metara!

Srpska atletičarka Amela Terzić plasirala se u polufinale na 800 metara osvojivši drugo mesto u uzbudljivoj trci.

Terzićeva je loše počela i dugo bila na začelju, sredinom trke je ubrzala i sa spoljne strane postepeno prestizala rivalke, da bi u poslednjih 100 metara sjajnim sprintom stigla do direktnog plasmana.

Ona je trku završila sa vremenom od 2:00,99 minuta, a pobedila je Britanka Linzej Šarp sa 2:00,83.

Iz druge trke plasirale su se Kaster Semenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Južne Afrike i Ejdži Vilson iz SAD, iz treće Selina Bušel iz Švajcarske i Margaret Vambui iz Kenije, te Kanađanka Melisa Bišop iz Kanade i Beloruskinja Marina Arzamasava iz četvrte.

Iz pete trke prošle su Junis Sam iz Kenije i Natalija Lupu iz Ukrajine, iz šeste Anđelika Cičoka iz Poljske i Italijanka Jusnejsi Santiusti.

Preostale su još četiri kvalifikacione trke koje će dati još osam direktnih učesnika, dok će ostale ući na osnovu rezultata.

Polufinala su na programu u petak ujutru od 2:15, 2:23 i 2:31 časova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.