Terzić zadovoljan žrebom

Izvor: B92, 25.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić zadovoljan žrebom



Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić izrazio je zadovoljstvo sastavom Grupe 7 kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i ocenio da će se Francuska, Rumunija i srpska selekcija boriti za plasman na Mundijal.

"Zadovoljniji sam ovom grupom nego onom u kojoj smo igrali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Francuska, Rumunija i Srbija boriće se za prva dva mesta. Iskustvo iz kvalifikacija za EP naučilo nas je koliko su važni bodovi iz mečeva protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << selekcija koje su u drugom planu i zato greške moramo da svedemo na minimum", rekao je Terzić posle žreba u Durbanu, u Južnoj Africi.

Kako se navodi na sajtu saveza, Terzić je dodao da je selekcija Srbije dosta podmladila tim.

"Srbija je u kvalifikacijama za EP stvorila generaciju igrača u koje polaže velike nade. Nekoliko mladih igrača je stasalo u nosioce igre

državnog tima, za njima dolazi još jedan mladi talas. Imamo dobru osnovu za optimizam", istakao je prvi čovek FSS-a.

Selektor Havijer Klemente, koji je prenos žreba pratio iz Španije, rekao je da grupa ima jednog izrazitog favorita, selekciju Francuske.

"Grupa ima jednog izrazitog favorita, a to je Francuska. O kvalitetima, tradiciji i kontinuitetu koji ima šampion sveta iz 1998. ne treba trošiti reči. Naš direktan rival za plasman je Rumunija. Kvalitet naše i rumunske ekipe je ujednačen, pa će odlučivati veće iskustvo", objasnio je Klemente.

Španski stručnjak je istakao da ne treba potcenjivati timove koji su "na papiru" slabiji od selekcije Srbije, dodavši da treba voditi računa u koje doba se igraju utakmice u gostima zbog kvaliteta terena.

"Iskustvo naš uči da ne potcenjujemo takozvane autsajdere, jer videli smo koliko su nas skupo koštali u kvalifikacijama za EP. Litvanija je selekcija protiv koje treba biti oprezan, i posle dobrih rezultata u susretima sa Litvancima i drugim selekcijama iz tog

regiona imamo psiholosku prednost", dodao je Klemente.

Selektor "orlova" prokomentarisao je ostale selekcije koje su u Grupi 7 sa reprezentacijom Srbije.

"O Austrijancima je bolje pričati posle EP. Nisu dve godine igrali takmičarske utakmice, pa ćemo na šampionatu videti kakvi su. O Farskim ostrvima ne bi smelo duže da se priča, u te dve utakmice neophodno je osvojiti šest bodova... S obzirom da jedna selekcija neće učestvovati u barazu u konkurenciji drugoplasiranih timova, moramo da vodimo racuna o svakom bodu", rekao je Klemente.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.