Terzić se ne opterećuje rezultatom

Izvor: B92, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić se ne opterećuje rezultatom



Selektor odbojkašica Srbije i Crne Gore Zoran Terzić ocenio je da njegov tim ne treba da se opterećuje rezultatom prve utakmice na Svetkom prvenstvu u Japanu, u utorak protiv Italije, već da proba da iskoristi svoje šanse.

"Mislim da definitivno ne mogu da nas iznenade. Ono što one već dugo igraju nije mnogo teško za analizu, problem je samo koliko ćemo mi ispoštovati igru, a ako to i učinimo, pitanje je da li možemo da ih zaustavimo", kazao je Terzić dan pred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meč u Grupi D.

Prema njegovim rečima, u utakmici sa Italijom, svetskim prvakom iz Nemačke 2002. godine, tim SCG ne može da računa na sigurne bodove.

"S druge strane, neke prethodne utakmice daju nam za pravo da se nadamo dobrom meču. Nadam se da možemo i da pobedimo, ako ono što se dogovorimo prenesemo na teren. U tom slučaju imamo velikih šansi za trijumf", rekao je Terzić.

Selektor SCG je ocenio i da je najače oružje italijanske ekipe disciplina u igri, do koje je došlo jer su dugo zajedno, odigrale su puno utakmica.

"U tome su u velikoj prednosti u odnosu na nas. Naša prednost bi trebalo, pre svega, da bude motivacija, mnogo veća želja. To treba da prikažemo na terenu kroz borbenost, i tako što ćemo raditi ono što treba", objasnio je Terzić.

"Takodje, Italijanke definitivno nisu fizički jače od nas, njihove igračice nemaju jači smeč ili bolji servis, tako da ako bude došlo do neizvesne završnice, ako utakmica bude duže trajala mogla bi da bude rešena u našu korist", dodao je on.

Utakmicu sa Italijom, SCG igra u utorak u "Dvorani duge" u Nagoji, od 18 sati po lokalnom, odnosno u 10 sati po centralnoevropskom vremenu.

Posle meča sa Italijankama u sredu sledi meč sa Kubom, u drugom kolu Grupe D. Selektor Terzić ocenio je da "plave" mogu da se nose i sa tim timom, iako se nisu sa njima sastajale ranijih godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.