Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 12:03

Terzić posle ubedljivog trijumfa nad Dominikankama: Danas je bilo sve u redu, nek tako ostane do kraja

Maja Ognjenović: Bila je prisutna doza straha i bojazni, ali sam baš zbog toga još više zadovoljna utakmicom i onim što smo prikazale

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Odbojkašice su počele jedan od najvažnijih turnira u karijeri. Na premijeri takmičenja u Tokiju upisale su pobeda protiv Dominikanske Republike - 3:0, pa se sada u srpskom taboru lakše diše. Kapiten Maja Ognjenović i selektor Zoran Terzić bili su prilično raspoloženi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zbog ovakvog otvaranja Olimpijskih igara…

"Dominikanska Republika uopšte nije loš i neozbiljan protivnik, mi smo znale da one uvek s kim god da igraju mogu da pomrse račune. Pripremljene smo ušle u ovu utakmicu", rekla je Ognjenovićeva posle pobede, "Prvi meč na takmičenju je uvek od posebnog značaja, jer nije lako da se prilagodimo na salu, svetla... Nismo trenirale u ovoj dvorani… Bila je prisutna doza straha i bojazni, ali sam baš zbog toga još više zadovoljna utakmicom i onim što smo prikazale. Ispunile smo sve ono o čemu smo pričali na video sastanku. Mislim da su sve devojke zadovoljne i da treba da budemo zadovoljne. Vidi se da smo u toj početničkoj turnirskoj formi. Bilo je malo teško, ali verujem da ćemo iz meča u meč igrati sve bolje".

Dugo su odbojkašice čekale ovaj dan, još od osvajanja srebra u Riju mnogo se pričalo o njihovim šansama u Tokiju.

"Daleko je lakše sad… Uzbuđenje je bilo preveliko kao i svako put kad dođemo na takmičenje. Ali sad je bilo posebno. Prvo smo bili na toj aklimatizaciji nekoliko dana, pa karantin, nikakva interakcija sa ljudima dok nismo došle u Olimpijsko selo. Kad smo tu stigle totalno druga priča, ali onda i još tri dana čekanja da takmičenje počne. Bio je 'neizdrž' što se kaže da Igre krenu. Sad ulazimo u ritam jedan dan utakmica, drugi dan trening. Sve je u redu."

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Naredni protivnik za dva dana je domaća selekcija.

Japan je naš stari i dobro poznat rival, mnogo puta smo igrale protiv njih. Bilo bi možda nezgodnije u nekim drugim uslovima, da je dozvoljena publika, jer bi onda bile ispunjene tribine do poslednjeg mesta. U ovim okolnostima kada su prazne tribine i nama i njima je svejedno. One igraju taj stil odbojke sa mnogo kombinatorike, brz, mi smo na to navikle. Imamo mnogo snažan blok što smo i danas pokazale, imamo igru u polju, neću da kažem da je ravna njihovoj, ali možemo da pariramo, tako da očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu."

Selektor Zoran Terzić je objasnio sa kakvim izazovima se reprezentacija susrela pred meč sa Dominikankama.

"Izuzetno je važna pobeda, svaka prva utakmica na tim velikim takmičenjima je problematična, nama danas pogotovo jer je ovo bio prvi put da smo ušli u ovu halu. Nismo imali nijedan trening, to ume da bude problem za dizače i servere… Dok dizači odrede orijentire, dok vide odakle dolaze lopte, kakva su svetla… Malo me to plašilo pre utakmice. Ali videli ste danas da je bilo sve u najboljem redu. Daj Bože da tako bude i do kraja.

Naš trener je poznat kao osoba koja retko iznosi reči hvale.

"S obzirom na to da nam je prva utakmica i da nam je to prvi zvanični meč posle dve godine, onda mogu da kažem da sam vrlo zadovoljan. Ali s obzirom na to šta ova ekipa može i kako mi umemo da igramo, ja nikad nisam zadovoljan. Uvek može bolje, ali polako, biće prilike i za to."

O narednom protivniku se već sve zna.

"Protiv Japana će da bude mučenje sigurno, mi 90 i nešto odsto utakmica sa njima igramo 3:2. To je maltene redovna situacija. Biće teško kao uvek, ali posle ove prve utakmice samopouzdanje je na višem nivou, najzad je turnir počeo. One su to jedva čekale naravno… U dobrom raspoloženju čekamo Japan i nadamo se da ćemo dobro i odigrati", zaključio je Terzić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.