Terzić: Protiv Nemica moramo bolje

Izvor: Mondo, 07.Okt.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Protiv Nemica moramo bolje

"Protiv Meksika smo igrali koliko je bilo dovoljno da lako pobedimo. Sa Nemačkom će nam biti potrebno mnogo bolje izdanje ako hoćemo da nastavimo pobednički niz", naveo je selektor odbojkašica Srbije.

Odbojkašice Srbije ostvarile su novu, maksimalnu pobedu na Svetskom prvenstvu, šestu u nizu bez izgubljenog seta.

U Nagoji su nadigrale selekciju Meksika - 3:0 (25:19, 25:17, 25:15), u prvom meču druge faze šampionata.

Devojke su bile ubedljive, a selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Zoran Terzić rekao je da su odigrale onoliko koliko je bilo potrebno za pobedu.

"Nama ne odgovaraju rani termini utakmica, ali dobro je bilo što smo odigrali protiv Meksika u to vreme, da se spremimo za naredni meč protiv Nemačke, koja će sigurno biti mnogo teža. Bilo je otprilike kako smo se nadali, igrali smo koliko je bilo dovoljno da lako pobedimo. Protiv Nemačke će nam biti potrebno mnogo bolje izdanje ako hoćemo da nastavimo pobednički niz", naveo je Terzić.

Srbija u ponedeljak, opet od 3.40 časova po srednjeevropskom vremenu igra protiv selekcije Nemačke drugi meč u novofrmiranoj grupi E.

Brankica Mihajlović, jedna od najzapaženijih igračica Srbije protiv Meksika sa 10 poena, rekla je da protiv Nemica njena ekipa mora da odigra bolje.

"Drago mi je što smo meč završili rezultatom 3:0. Uz poštovanje, ali daleko smo bolji tim od Meksika. Igrali smo dovoljno za pobedu. Satnica je takva kakva jeste, moramo na to da se prilagodimo, pogotovo jer i sledeću utakmicu igramo u isto vreme. Nije bilo većih problema na meču protiv Meksika. Očekuje nas meč protiv Nemačke, koju poznajemo, jer smo igrale protiv njih ove godine u Ligi nacija. One su uvek neugodne, nikada ne odustaju, strpljive su, čekaju šansu. Mi moramo da igramo bolje nego protiv Meksika i verujem da će tako i biti", rekla je Brankica Mihajlović.

Plasman u treću fazu takmičenja izboriće po tri najbolje selekcije iz obe grupe, a onda će po dve najuspešnije reprezentacije ostvariti plasman u polufinale.

****************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.