Terzić: Druga liga regularna

Izvor: B92, 16.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Druga liga regularna



Predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Zvezdan Terzić pozvao je javnost da "smiri tenzije" vezane za takmičenje u Drugoj ligi grupa Srbija i ocenio je da je to takmičenje potpuno regularno.

"Naše takmičenje nije neregularnije od ostalih u Evropi. Pogledajte samo slučajeve u Nemačkoj, Italiji, Belgiji, svuda ima neregularnosti, ali mi smo takav narod da volimo da se bavimo drugim stvarima", rekao je Terzić novinarima posle sednice Izvršnog odbora FŠ. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dnevni list "Sport" objavio je ove nedelje tekst u kome anonimni igrač Voždovca priča kako je nameštena utakmica koju je njegov tim izgubio od Bežanije 2:1.

"Mi nikada nećemo bežati od problema. Videli smo da postoje indicije i navodi o neregularnosti u utakmici Bežanija - Voždovac. Tražili smo dodatne izjave čelinka oba kluba, komesara i delegata i svi su rekli da je meč bio regularan. Mi tu više ništa ne možemo da uradimo", rekao je Terzić.

Na primedbu novinara da možda neko ne želi da prijavi neregularnost iz straha, Terzić je odgovorio: "U tom slučaju, to već nije posao za Fudbalski savez, već za druge organe".

"Iako smo uradili što smo mogli, ja sam se čuo sa predsednikom Bežanije i rekao mu da postoji sumnja. Zbog toga ćemo obratiti posebnu pažnju na utakmice Bežanije, i ako se desi bilo šta neregularno, klub će biti kažnjen drastičnije od ostalih", rekao je Terzić.

Posle istog kola, sportski direktor Rada Slobodan Peličić rekao je da je njegov klub bio "žrtva po mafijaškom scenariju" u remiju 1:1 sa ekipom Mladosti iz Lučana kod kuće.

"Ne mogu klubovi da traže prava preko medija a da zaobilaze Fudbalski savez. Mi smo odabrali da verujemo komesaru za sudjenje Branimiru Babarogiću i verujemo da je bilo regularno. Svih 20 klubova druge lige žale se na sudjenje, pa neko mora onda da bude u plusu", rekao je Terzić.

Predsednik FŠ-a rekao je da se sastao sa Peličićem i da je njemu obećao veću otvorenost i demistifikaciju sudjenja.

"Slažem se da se kaže ako sudija pogreši, to će biti nauk i drugima. Moram da kažem i da su klubovi krivi zbog loše atmosfere, ali i mediji. Hajde svi zajedno da probamo to da popravimo", rekao je Terzić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.