Izvor: B92, 02.Avg.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzi podneo ostavku zpog dopinga

Predsednik Turske atletske federacije Mehmed Terzi podneo je ostavku zbog skandala sa dopingom koji bi mogao da ugrozi kandidaturu Istanbula za OI 2020.

Odluka Terzija da podnese ostavku usledila je posle najnovije serije pozitivnih nalaza na doping kod turskih atletičara.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je u sredu saopštila da je dvogodišnjom suspenzijom kažnjeno devetoro turskih atletičara.

"Mislim da je najispravnije da podnesem ostavku", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Terzi, koji je na čelu atletske federacije Turske od 2004.

On je istakao da su "na žalost, mnogi doping prekršaji počinjeni van kontrole tehničkog osoblja Atletske federacije Turske".

Ranije ove godine, IAAF je tražla od Turske atletske federacije da istraži slučaj dopinga olimpijske šampionke na 1.500 metara Asli Čakir Alptekin i dvostruke evropske rekorderke na 100 metara s preponama Nevin Janit.

Osmoro turskih atletičara, među kojima i olimpijski vicešampion u bacanju kladiva iz Atine 2004. Ešref Apak, bili su uhvaćeni u dopingu.

Skandal sa dopingom došao je najgorem trenutku za Tursku, koja je istakla kandidaturu Istanbula za domaćina Igara 2020, zajedno sa Tokijom i Madridom.

Predsednik Turskog olimpijskog komiteta Ugur Erdener rekao je da se "Turska bori da se doping potpuno iskoreni" iz sporta te zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Terzi podneo ostavku zpog dopinga

Izvor: B92, 02.Avg.2013

Predsednik Turske atletske federacije Mehmed Terzi podneo je ostavku zbog skandala sa dopingom koji bi mogao da ugrozi kandidaturu Istanbula za OI 2020...Odluka Terzija da podnese ostavku usledila je posle najnovije serije pozitivnih nalaza na doping kod turskih atletičara...Međunarodna atletska federacija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.