Terim izabrao sastav Turske, otpao Hakan Šukur

Izvor: Blic, 14.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terim izabrao sastav Turske, otpao Hakan Šukur

Selektor Turske Fatih Terim saopštio je spisak od 26 igrača na koje računa pred predstojeće EP, a za sada je izvesno da na Alpe neće ići iskusni napadač Hakan Šukur dok je, iako uvršten u sastav, još uvek neizvestan fudbaler Bajerna Hamit Antiltop.



Najbolji strelac u istoriji Turske sa 51. golom ipak nije uspeo da se sa svojih 37 godina nametne Terimu, a do druge faze na ovogodišnj4em turniru pokušaće da se plasiraju nešto mlađe kolege.

Vezista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bajerna kome je bila namenjena ključna uloga na sredini terena, ali je on slomio stopalo čime je šanse da zaigra na završnom turniru sveo na minimum.

Za razliku od Hamita, njegov rođeni brat i napadač Šalkea Halil nema problema, a pored njega tu su i fudbaleri od kojih se očekuje da poguraju tim - Emre, Tunčaj, Kazim Kazim i neizbežni Nihat Kaveči.

Odbrana je isključivo sastavljena od velike trojke turskog fudbala Galate, Fenera i Bešiktaša, a jedini koji se umešao je Emre Ašik koji nastupa za Ankaraspor, doduše kao pozajmljen igrač šampiona Galatasaraja.

Fatih Terim će neposredno pred početak turnira imenovati i konačan spisak od 23 fudbalera.

Turska

Golmani:
Volkan Demirel (Fenerbahče), Ruštu Rečber (Bešiktaš), Tolga Zengin (Trabzon)

Odbrana: Gokhan Zan, Ibrahim Kas (Bešiktaš), Sabri Sarioglu, Servet Četin, Emre Gungor, Hakan Balta (Galatasaraj), Ugur Boral, Gokhan Gonul (Fenerbahče)

Sredina: Mehmet Aurelio, Kazim Kazim (Fenerbahče), Mehmet Topal, Arda Turan, Ajhan Akman (Galatasaraj), Emre Belezoglu (Njukasl), Tumer Metin (Larisa), Jildiraj Bašturk (Štutgart), Hamit Antiltop (Bajern), Tunčai Sanli (Midlzbrou), Gokdeniz Karadeniz (Rubin Kazanj)

Napad: Nihat Kaveči (Viljareal), Halil Antiltop (Šalke), Semih Senturk (Fenerbahče), Mevlut Erdink (Sošo)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.