Tepić za B92: Dokazali smo kvalitet

Izvor: B92, 15.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić za B92: Dokazali smo kvalitet



Mlada košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je još jednu titulu šampiona Evrope na prvenstvu za igrače do 20 godina. Jedan od najzaslužnijih za uspeh našeg tima u Sloveniji i Italiji je Milenko Tepić. Košarkaš Partizana, strelac 20 poena na meču protiv selekcije Španije za B92 kaže da je srpski tim u finalu dokazao da je najbolji u Evropi nakon uspeha koji je samo nastavak veoma uspešne priče generacije igrača rođenih 1987. godine:

"Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliko iskustvo igranja ovakvih turnira. Bilo je veoma teško, naročito posle početnog poraza od Slovenije. Znali smo da nas sedam vezanih pobeda vodi do titule, što je na početku izgledalo veoma teško, ali što smo na kraju ostvarili. Prošli smo sve prepreke na koje smo naletetli, na kraju i Španiju, i sada možemo da budemo srećni i zadovoljni onim što smo ostvarili. Ja lično ne bih bio zadovoljan da smo bili drugi jer mislim da smo najbolji tim na prvenstvu i drago mi je da smo to pokazali".

Uspeh na Evropskom prvenstvu došao je uprkos pojedinim problemima i kratkom periodu za pripremu pojedinih igrača:

"Mislim da je iskustvo koje imamo bilo na kraju presudno. Forma nam je rasla iz utakmice u utakmicu. Mnogim od nas, poput mene, Teodosića, Labovića, sezona se veoma kasno završila, pa smo se ekipi priključili samo par dana pred put u Sloveniju. Sve je to uticalo na to da se ne spremimo onako kako smo to radili ranije, ali smo bili svesni u naše kvalitete i došli ovde po zlato".

Ovo je četvrta zlatna medalja za igrače '87. godišta, koji su dominirali na međunarodnoj, tačnije evropskoj sceni, počev od kadetskog prvenstva Evrope, 2003. godine u Beogradu:

"Sledeće godine je Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina i to je poslednja šansa da zajedno osvojimo zlato. Osvojili smo do sada kadetsko EP 2003. godine u Beogradu, juniorsko zlato prošle godine, a neki od nas, kombinovano sa '86. godištem i prošlo EP za mlade. Evo, sada se to ponovo desilo našoj generaciji. To je rezultat koji je izuzetno teško ponoviti i treba da smo ponosni na to. Sledeći korak je da kao generacija osvojimo to Svetsko prvenstvo.

Pojedini igrači iz ekipe Vlade Vukoičića pojaviće se na prozivci selektora seniorske reprezentacije Zorana Slavnića pred početak priprema za EP u Španiji, a Tepić kaže da u mladoj selekciji ima mnogo igrača koji zaslužuju mesto u državnom A timu:

"Međutim, mnogi od nas su na korak od A reprezentacije, igramo ozbiljnu košarku i mislim da možemo da pokažemo kvalitet i na seniorskom nivou. Nadam se da ćemo držati visok nivo igre i sticati iskustvo. Svi ovde imamo želju da igramo za A selekciju i ja se nadam da ćemo se pokazati u narednom periodu. Svaku šansu ćemo iskoristiti i siguran sam da ovde ima igrača koji imaju kvalitet za A selekciju. Koliko nas ima, to će pokazati vreme, ali sigurno da nas ima", zaključuje Tepić u izjavi za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.