Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2021, 10:47

Teodosiću od Virtusa plata od 1.700.000 evra i uklonjena izlazna klauzula

Kapiten srpske reprezentacije lepo će naplatiti novi ugovor u Bolonji

Nedugo pošto je Virtus iz Bolonje zvanično objavio da je produžio ugovor s Milošem Teodosićem, Marko Belineli je na društvenim mrežama okačio zajedničku fotografiju s parketa uz poruku: "Ajde". Tako je italijanski as još jednom jasno potvrdio koliko mu je stalo da srpskim plejmejkerom nastavi saradnju koja je u prošloj sezoni donela titulu šampiona Italije i polufinale Evrokupa. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

20.00: (1,30) Srbija M19 (16,0) Argentina M19 (3,90)

Noć posle objave Virtusa svetlost dana ugledali su i detalji iz novog ugovora kapitena reprezentacije Srbije. Prema tvrdnjama milanske Gazete i bolonjskog Korijerea, Teodosić će lepo da naplati novi ugovor u Virtusu pošto će mu godišnja plata biti oko 1.700.000 evra. Ono što je možda za čelnike Virtusa najvažnije, iz sporazuma je izbačena klauzula izlaska iz ugovora u slučaju ponude iz Evrolige zbog koje je ovog leta mogao da napusti Paladocu.

Za Teodosića jeste postojalo interesovanje evroligaških klubova, ali je on na kraju ipak odlučio da ostane na mestu uspeha i započne saradnju sa Serđom Skariolom koji je nedavno zamenio Aleksandra Đorđevića na klupi. On je po slovu prošlog ugovora imao mogućnost da do 10. jula aktivira izlaznu klauzulu i ode godinu dana pre vremena, ali on ne samo što je ostao, već je i stavio paraf na produžetak do juna 2023. godine.

Kada je dolazio u Virtus leta 2019. Teodosić je dobio trogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra, što je otprilike oko 1.660.000 evra po sezoni. To znači da je Virtus praktično zadržao vrsnom kreativcu dosadašnja primanja i malo ih pojačao. Što je velika stvar s obzirom da je Teodosić u martu napunio 34 godine.

Ali vredi...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.