Teodosić i Virtus se ne predaju – igraće se šesta utakmica

Izvor: B92, 16.Jun.2022, 22:58

Teodosić i Virtus se ne predaju – igraće se šesta utakmica

Košarkaši Virtusa slavili su protiv Armanija u petoj utakmici finalne serije italijanskog prvenstva rezultatom 84:78 i tako smanjili zaostatak na 3–2.

Košarkaši Serđa Skariola su nekoliko puta na ovom meču prokockali veliku prednost i u jednom trenutku se činilo da je gubitak trofeja izvestan, samo da bi slavili i uneli dodatnu draum u finiš sezone.

Ekipa iz Bolonje je bolje ušla u meč i već nakon prve četvrtine imala 13 poena prednosti, koja je početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << druge deonice dostigla maksimalnih plus 14. Baš od tog trenutka gosti prave seriju 10:0 i rezultatski se vraćaju u meč u potpunosti.

Novi početak nakon poluvremena je opet pripao Virtusu, ali je scenario bio identičan. Došli su do 13 poena prednosti još jednom, samo da bi poklekli u završnici treće deonice. Tim iz Milana je preneo momentum u poslednju četvrtinu i čak poveo.

Smenjivali su se u vođstvu sve do druge polovine četvrtine kada se Virtus ponovo odlepio, ali je ovoga puta bilo premalo vremena da bi se protivnik vratio.

Pobedničku ekipu je predvodio Muhamadu Žete sa 17 poena i 13 skokova, Tornike Šengelija je dodao 15 i pet asistencija, a dvocifren je bio još samo Marko Belineli sa 11 poena. Srpski plejmejker Miloš Teodosić je pored osam poena podelio pet asistencija i uhvatio dva skoka.

Kod protivnika je najefikasniji bio Nikola Meli sa 20 poena i pet skokova, Serhio Rodriges je imao dva poena manje i šest asistencija, a dvocifreni su bili još Kajl Hajns i Devon Hol sa 15, odnosno 11 poena.

Naredni meč je na programu za dva dana od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.