Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 23:02

Teo podesio nišan, četiri trojke i važan hitac za Virtus u finalu Superkupa

Pala je tvrdoglava Venecija

Poput finala prošlosezonskog Palakanestra, za prvi trofej takmičarske 2021/22 boriće se ponovo bolonjski Virtus i milanska Olimpija. Sudar dva trenutno najbolja i pre svega najkvalitetnja italijanska kluba, kao i okršaj dva trenerska asa Etorea Mesine i Serđa Skariola u svom prvom duelu posle mnogo vremena.

Nije bilo lako jer se Venecija čvrsto držala sve do poslednjeg zvuka sirene, ali aktuelni šampion Italije uspeo je da napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugi, ujedno i najvažniji korak ka novom finalu posle dobre reakcije celog tima u završnici, gde je iskustvo ipak odnelo prevagu - 72:71 (20:11, 14:20, 16:16, 22:24).

Tamo gde je stao protiv Tortone, Miloš Teodosić nastavio je večeras protiv znatno kvalitetnijeg rivala. Posle 15 poena u četvrtfinalu, večeras je skupio 14 poena, a što je najvažnije - namestio je nišanske sprave. Nije ga hteo šut u subotu uveče, večeras je to ispravio sa četiri pogođena dalekometna hica iz pet pokušaja, na šta je dopisao još osam asistencija.

Efikasniji od njega, ujedno i poslednji u timu Virtusa sa dvocifrenim učinkom, bio je Kevin Hervi koji se već sada dokazuje kao kvalitetno pojačanje za predstojeću sezonu. Jedan skok nedostajao mu je do dabl-dabla, dominirao je prostorom unutar polukružne linije i ubacio 17 poena. Marko Belineli je imao atipično loše izdanje sa samo šest poena za gotovo 29 minuta na parketu, mada je ostatak tima uspeo da to anulira i omogući Virtusu da se bori za pehar u utorak od 21 čas.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Teo podesio nišan, četiri trojke i važan hitac za Virtus u finalu Superkupa (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021

Pala je tvrdoglava Venecija..Poput finala prošlosezonskog Palakanestra, za prvi trofej takmičarske 2021/22 boriće se ponovo bolonjski Virtus i milanska Olimpija. Sudar dva trenutno najbolja i pre svega najkvalitetnja italijanska kluba, kao i okršaj dva trenerska asa Etorea Mesine i Serđa Skariola...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.