Teo koristio doping!?

Izvor: Sportske.net, 23.Sep.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teo koristio doping!?

Ime kapitena košarkaške reprezentacije Srbije nalazi se na listi sportista koji su koristili nedozvoljene supstance u medicinske svrhe.

Miloš Teodosić je dozvolu za korišćenje zabranjenih sredstava dobio od Svetske antidoping agencije (WADA).

Ovo vest je u etar pustila ruska agencija TASS, pozivajući se na informacije hakerske grupe "Fancy Bears".

Osim Teodosića, na listi je i srpska odbojkašica Silvija Popović, kao i švajcarski biciklista >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Fabijen Kančelara.

Kako se navodi, Teodosiću je odobrena upoteba deksametazona u trajanju od četiri dana, počevši od 14. januara, uz dnevnu dozu od osam miligrama, a sa svime je upoznata FIBA, dok je Popovićevoj dozvoljeno nedeljna terapija prednizolonom, od 3. do 10. avgusta, tokom Olimpijskih igara u Riju, maksimalno tri doze od po 40 miligrama.

Do sada su ruski hakeri, koji su "provalili" u dokumentaciju WADA objavili da je dozvolu za korišćenje zabranjenih sredstava u medicinske svrhe imao 41 sportista iz 13 zemalja, među kojima su američke teniserke Serena i Venus Vilijams, gimnastičarka Simon Bajls, španski teniser Rafel Nadal, britanski biciklisti Kris Frum i Bredli Vigins, te češka teniserka Petra Kvitova.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TEODOSIĆ ZA TELEGRAF: Doping nije potreban za moje asistencije. Takav sam rođen (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Sep.2016

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da je srpski košarkaš Miloš Teodosić koristio nedozvoljena sredstva...Podsetimo, ruska agencija TAS se pozvala informacije hakerske grupe “Fancy Bears”, a Telegraf je nedugo zatim dobio izjavu od samog Teodosića koji je objavio celokupnu situaciju...-...

Nastavak na Telegraf.rs...

ANTIDOPING AGENCIJA REPUBLIKE SRBIJE: Silvija i Teo imali opravdane razloge za korišćenje lekova

Izvor: Kurir, 23.Sep.2016

..."Iz prijava za izuzeće radi primene u terapeutske svrhe (skraćeno TUE od Therapeutic Use Exemptions) koje je hakerska grupa preuzela iz ADAMS baze podataka može se videti da su naši sportisti tražili odobrenje TUE u toku ove godine", kaže se na početku saopštenja Antidoping agencije Republike...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.