Teo(4)va magija za četvrtu uzastopnu Žućkovu levicu

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 14:38

Teo(4)va magija za četvrtu uzastopnu "Žućkovu levicu"

Zavese su pale na pozornicu dvorane "Čair". Gotovo je još jedno izdanje Kupa Radivoja Koraća.

Crvena zveda je uspela da odbrani trofej i "Žućkova levica" ostaje još godinu dama na Malom Kalemegdanu.

Crveno-beli su za četvrtu uzastopnu titulu pobednika Kupa savladali Partizan u finalu, rezultatom 85:79.

Zvezda je tako produbila prednost i osamila se na vrhu kao najtrofejniji tim, osvajač Kupa Srbije sa 10 trofeja.

Do velike pobede i slavlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predvodio ih je Miloš Teodosić, koji je zasluženo poneo laskavo priznanje MVP finala.

Sve je proteklo u znaku broja četiri, "Teo4" vodio crveno-bele do četvrtog uzastopne "Žućkove levice" i to uz krunu i priznanje za najboljeg igrača finala.

Zvezda je bila bolja, ako ne u prvoj četvrtini, onda u nastavku meča. Nešto je sporije ušla u meč, ali po ulasku Teodosića na parket, brzo se razigrao i ostatak ekipe. Bio je pravi "motor" napada crveno-belih, ali je itetako bio motivisan i u odbrani.

Crveno-beli su do poluvremena stigli zaostatak i došli na -1 (43:44). Veoma bitne su bile dve uzastopne pogođene trojke Branka Lazića sredinom drugog kvartala, kao i osam poena u nizu Rokasa Gedraitisa.

Zvezda je preuzela primat u drugom poluvremenu i uspešno održavala prednost do samog kraja. Veliki problem kod Partizana je bio taj što su samo dva igrača bila raspoložena u toku meča Kevin Panter, koji je stao u drugom delu meča, kao i Zek Ledej, koji je bio odlično motivisan u napadu i odbrani. Pogodio je veoma veliki broj bitnih šuteva i održao crno-bele u egalu. Odigrao je čak 39 minuta.

Crveno-beli su imali nešto slabiju završnicu, nudili su se Partizanu u tri napada. Mogli su crno-beli do egala, ali tri napada na 77:73 su "prosuli". Na tri minuta do kraja. Prvo je Naneli promašio trojku, a potom dva puta Kevin Panter “isilio” u napadu i nije uspeo da pogodi dva bitna šuta.

Kod Crvene zvezde, definitivno uz Miloša Teodosića, veliki doprinos je dodao Rokas Gedraitis, kao i Džoel Bolomboj. Treba istaći i odličnu napdačku partiju Branka Lazića, ključne momente kada je Nedović doprineo poenima i ukradenom loptom u završnici meča.

Sve u svemu, Zvezda je zasluženo došla do prvog trofeja ove sezone. Partizan je posle ispuštenog Superkupa ABA lige, ostao i bez drugog trofeja.

Crveno-belima bi ovo mogao da bude veliki "vetar u leđa" i motivacija za nastavak sezone.

Ostala je velika borba za trofej ABA lige, kao i za završnicu Evrolige, gde su šanse minimalne.

Sledi kratak odmor i pauza, Zvezda se na teren vraća 1. marta, kada putuje u Minhen na duel sa Bajernom, dok Partizan 29. februara dočekuje Efes u Evroligi.

Do tada, zasluženi odmor za crveno-bele, uz odlične scene u "Čairu". Svi kao jedan, Teo vodi navijanje "Dobro znaj"…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.