Telenovela Budesku: Ozbiljne pare su na stolu, mnogo je opcija u igri, Zvezda čeka odgovor

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telenovela Budesku: Ozbiljne pare su na stolu, mnogo je opcija u igri, Zvezda čeka odgovor

Oglasio se Rumun i priznao da ima ponudu Zvezde … Mile Belodedić veruje da je pravo pojačanje

Zvezda je kapitalca zimskog prelaznog roka pronašla u Rumuniji! Kao što ste jutros mogli da pročitate, crveno-beli su naciljali Konstantina Budeskua, plemejkera rumunskog šampiona Astre Đurđu. Nije u pitanju samo puki ineters, već konkretni pregovori i velika želja crveno-belih da rumunski reprezentativac u drugom desu sezone zaigra na Marakani!

Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koliko je realno? Transfer nije toliko siguran kao što je izgledalo jutros…

Budesku bi bio jedan od najskupljih i najkvalitetnijih stranaca koji je došao u Crvenu zvezdu u ovoj deceniji. Makar, po biografiji koju ima. Ali Pablo Mouče je dokaz da biografija ne igra, stoga Zvezda i ovde mora biti na oprezu da ne nastavi niz skupocenih inostranih promašaja poput Vereda, Edsona, Moučea, Fibela… Međutim, Budesku igra u dobroj formi, proglašen je za igrača meseca u rumunskom prvesntvu i  to daje nadu da su crveno-beli naciljali pravu metu.

Da bi se transfer realizovao, potrebno je da se poklope mnoge kockice jer nije Zvezda jedini klub koji je zainteresovan za ofanzivnog vezistu.

Budesku ima ponude Steaue, Karabuka, ali i šansu da ostane u Astri. Prošle zime su rumunski mediji otkrili da su Budesku i njegov saigrač Denis Aibek bili na meti Partizana, ali od te priče nije bilo ništa jer su Rumuni bili preskupi za crno-bele. U međuvremenu je Budesku u transferu teškom 3.000.000 evra pojačao kineski Dalijan, a Alibek je ostao u Astri i osvojio titulu. Vezista se nije proslavio u Kini, odigrao je samo četiri meča i posle nekoliko meseci se vratio u Astru kao pozajmljen igrač kineskog kluba.

Međutim, rumunski šampion nije u idealnoj finansijskoj situaciji što je rezultiralo transferom Alibeka u Steauu, teškim 1.700.000 evra. Alibek je danas promovisan kao jedno od najskupljih pojačanja u istoriji Steaue. A kontroverzni Điđi Bekali želi i Budeskua u paketu. Budesku još nije raskinuo ugovor sa Dalijanom, ali je na dobrom putu da to uradi u narednih dan ili dva.

“Nadam se Želeo bih da nastavim saradnju sa Alibekom, ali za sada ništa nije rešeno. Imam i ponudu iz Turske, imam i ponudu Crvene zvezde. A nemam ništa protiv ni da nastavim saradnju sa trenerom Šumudikom u Astri jer je on bio razlog zbog kojeg sam se vratio. Jedan od motiva zbog kojih bi mogao da ostanem je igranje u Evropi (Astra obezbedila plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope op.a.) i reprezentacija Rumunije. Mislim da ću u narednih desetak dana znati u kojem klubu nastavljam karijeru”, rekao je danas Budesku za Digi Sport.

Međutim, velike su šanse da će trener Šumudika zbog kojeg se Budesku vratio u Astru, napustiti rumunski klub. Trener Astre ima unosnu ponudu egipatskog velikana Zamaleka. Tako da su najmanje šanse da Budesku ostane u Astri. Tako Crvenoj zvezdi ostaje konkurencija Steaue i Karabuka. Prilično jaka ako je suditi po ciframa koje su stavljen pred igrača.

Karabuk mu je ponudio mesečnu platu od 40.000 evra, što je na godipnjem nivou skoro pola miliona evra. Bekali mu za transfer u Steauu nudi 200.000 “na ruke”, odnosno bonus za potpis ako dođe sa “čistim papirima” od Kineza, plus mesečnu paltu od 15.000 evra. To bi na godišnjem nivou značilo blizu 400.000 evra za Budeskua.

Zvezdina ponuda još nije poznata, ali ako je suditi po ove dve konkurentske, Zvezdan Terzić će morati dobro da se finansijski ispruži ako želi da dovede rumunsku “desetku”. Možda u Zvezdi ide u prilog izjava Điđija Bekalija da mu Budesku poslednjih dana nije odgovarao na telefonske pozive i da mu nije dao konačan odgovor.

Možda Zvezda vodi u ovoj trci?

U međuvremenu se za rumunske medije oglasio i legedna tamošnjeg fudbala i Crvene zvezde - Midorag Belodedić.

“Iznenađen sam jer su Srbi uvek imali takav tip igrača kakav je Budesku. Pogtovo što imaju dobre malde fudbalere. Izgleda da više nemaju plemjkera… Za malde igrače u Zvezdi bi bilo dobro da dođe iskusan fudbaler kao što je Budesku. Zvezda je bila u finansijskim problemima, ali znam da sada ima neke moćne sponzore. Ipak, sumnjam da su močniji i da mogu više da ponude od Điđija Bekalija”, rekao je Belodedić za Gazetu.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.