Telefonsku govornicu pretvorio u - biblioteku!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefonsku govornicu pretvorio u - biblioteku!

U vreme kada je lepih gestova sve manje, a običan čin humanosti se posmatra sa nevericom naš sugrađanin Slobodan Šušnjević osmislio je i realizovao ideju koja malo košta, a mnogo znači.

On je ove, kao i prošle godine jednu Halo govornicu transformisao u mini biblioteku i time odao počast Narodnoj biblioteci koja je izgorela u bombardovanju Beograda 6. aprila 1941. godine.

"Svake godine na ovaj datum, još od '86. nekoliko mojih prijatelja i ja kupimo knjigu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nije bitno koja je njena vrednost, samo da bude 6. april. Prošle godine sam ovaj datum obeležio i na drugačiji način. Napravio sam malu biblioteku u govornici kod Srpskog narodnog pozorišta, a ove godine u Maksima Gorkog kod keja. Građani ove knjige mogu slobodno da odnesu na čitanje", objasnio je Šušnjević.

Ovoga puta u ponudi Halo biblioteke našli su se razni romani, beletristika, poezija, ali i knjige za najmlađe.

"Sakupljam ih tokom godine na akcijama, neke mi daju prijatelji, a neke su i iz moje kolekcije. Prošle godine polica kod Srpskog narodnog pozorišta je za svega tri dana ostala prazna."

"Drugog dana je u govornici bila samo još neka poezija, sledećeg je i ona nestala. Nadam se da su ove knjige odneli Novosađani kako bi ih čitali, ali uvek postoji mogućnost da su negde završile na trokolici ili reciklaži", izjavio je Šušnjević.

Koliko će ponuda potrajati ove godine, ostaje nam još da vidimo i da se nadamo da će knjige završiti u pravim rukama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.